לוגו משרד עו"ד פייפר כהן
לייעוץ עם עו"ד:

אובדן כושר עבודה בקרן הפנסיה – חשוב לדעת!

אובדן כושר עבודה בקרן הפנסיה – עניין הפנסיה הוא עניין חשוב ששולט על חיינו.

למעשה, פנסיה קיימת בביטוחי המנהלים שנערכים לעובדים במקומות העבודה ואף פנסיה נערכת גם במקומות עבודה בהם עובדים מבוטחים במסגרת קרן פנסיה.

הפנסיה כוללת ביטוח לאובדן כושר עבודה בקרן פנסיה, ביטוח לאובדן כושר עבודה בחברת ביטוח, תביעת שארים, פנסיית זקנה.

 

אחד הדברים המורכבים הוא הליך מימוש הזכויות בתביעות פנסיה בעניין של אובדן כושר עבודה.

לכן שקורה אובדן כושר בקרן פנסיה או בחברת הביטוח מומלץ לבדוק את העניינים הבאים:

כמה זמן אמור להיות אובדן כושר העבודה – אם אנו מתכוונים לתבוע תביעות של פנסיה, פנסיית נכות אובדן כושר עבודה, חשוב לדעת אם אנו מתכוונים כי אובדן כושר העבודה יהיה זמני או קבוע . למשל, באחד התיקים בהם טיפל המשרד היה מדובר בתובע שהראש שלו נפגע במסגרת תאונת דרכים מכת וויפלש.

עו"ד אייל פייפר מסביר מה עושים אם קיבלת הכרה מביטוח לאומי אך מתקשה לקבל הכרה גם מקרן הפנסיה:

הלקוח היה בתפקיד בכיר, ורצה לחזור לעבוד אחרי תקופה קצרה. הוא ביקש להגדיר כמטרה את אובדן כושר העבודה למשך שנתיים. הסיבה הלקוח רצה לעבור הליכי שיקום מקצועיים, לשפר את המצב שלו ולחזור לתפקיד הבכיר אותו הוא עבד לפני התאונה.

הגדרת הזמן בתביעת הפנסיה הייתה חשובה מאוד שכן חברת הביטוח ידעה מראש כי התביעה היא זמנית וגם חברת הביטוח ידעה כי אובדן כושר העבודה הנתבע בקרן הפנסיה הוא זמני ורק למשך שנתיים.

 

 

התוצאה הייתה שחברת הביטוח פיצתה את המבוטח בתביעת אובדן כושר העבודה ושילמה לו את מלוא תקופת השקום המקצועי אליו הוא נדרש. אולם קיימים מקרים אחרים בהם שעה שתובעים פנסייה ואובדן כושר עבודה, והנזק הוא ברור וארוך טווח. כאשר הנזק הוא ארוך טווח יש לערוך חשיבה מוקדמת, לעצור ולחשוב איך לשכנע את חברת הביטוח לשלם למבוטח את הפיצוי המקסימלי.

חברת הביטוח לא אוהבת לראות את המבוטחים כדבר "נתמך על כתפיה" ,חברת הביטוח אוהבת לראות מבוטחים שמשתקמים וחוזרים למעגל העבודה אחד הלקוחות בהם טיפל המשרד נפגע פגיעה רב מערכתית, פציעת ראש, עם בעיות זכרון, פגיעה בחוט השדרה ונזקים לא פשוטים אחרים מהם התקשה המבוטח לתפקד, ולחזור לחייו הרגילים.

התוצאה הייתה שאפילו שמומחה של חברת הביטוח קבע כי אובדן כושר העבודה בתביעת הפנסיה של המבוטח הוא לצמיתות, חברת הביטוח רצתה לזמן את המבוטח ולבדוק את הזכאות שלו לפיצוי של אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה, מידי שנה.

התוצאה בשביל הלקוח הייתה טרטור קשה ,סחבת שלא פתרה את הבעיות שלו, וכל פעם להמציא לחברת הביטוח מסמכים חדשים מידי שנה, זאת בשעה שהמצב הרפואי של המבוטח לא השתנה, אלא רק הולך ומחמיר. ברור שהלקוח ניאלץ לערער על החלטת חברת הביטוח, ולהתעקש איתה, וחברת הביטוח אישרה לו אובדן כושר עבודה למשך מספר שנים.

לסכום הכלל שעליו צריך לחשוב האם אובדן כושר העבודה הוא זמני או קבוע . אם אובדן הכושר הוא זמני, צריך לשקול ולשתף את חברת הביטוח בעובדה זו, ואם אובדן כושר העבודה הוא קבוע יש להיערך בחשיבה מוקדמת ולחשוב איך להגדיל את התקופה אותה חברת הביטוח תצטרך לשלם למבוטח.

אובדן כושר עבודה בקרן הפנסיה - חשוב לדעת!
אובדן כושר עבודה בקרן הפנסיה – חשוב לדעת!
עורך דין אייל פייפר
עורך דין אייל פייפר

בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) משנת 2005, עורך דין מוסמך משנת 2007 וחבר בלשכת עורכי הדין. החל משנת 2000 עסק בענייני ביטוח שונים כגון: חבויות, פנסיה, חיים ורכוש, סוכן ביטוח מורשה משנת 2003. לאורך השנים צבר עו”ד פייפר בקיאות רבה ומומחיות עמוקה בהיבטים החוקיים והמשפטיים של סוגיות רפואיות. הודות לידע זה ולחשיבה יצירתית ופורצת דרך בפרשנות לחוק, מצליח עו”ד פייפר פעם אחר פעם לשכנע את בתי המשפט בצדקותו, וליצור תקדימים משפטיים שמשנים בקביעות את פני עולם הביטוח.

עו"ד פייפר כהן בפייסבוק | עו"ד פייפר כהן ביוטיוב | מייל אישי: [email protected]

הצלחות המשרד

אישור זכאות לקצבת נכות עקב לופוס מול ביטוח לאומי
אישור זכאות 28% נכות לתובע שנחבל ברחוב וסובל מכאבים
אישור זכאות קצבת נכות והכרה של 63%, ו-65% אי כושר
אישור זכאות של 70% נכות זמנית לעובד שהחליק בעבודתו
אישור זכאות ל75% נכות, 65% אי כושר וקצבה קבועה
אישור זכאות 100% נכות עבור תובע החולה בשחפת וסוכרת
לקביעת פגישת ייעוץ מקצועית

מן העיתונות

תביעה חריגה ביחידת העילית בצה"ל: "מפקדת ב־8200 התעללה וגרמה לי לנכות נפשית"

כלכליסט | 22/10/17

התלוננו על הטרדה מינית והורחקו | המהדורה המרכזית בחדשות 12

N12 | 14/12/17

עורך דין לתביעות סיעוד - המדריך לכל מה שצריך לדעת בנושא

גלובס | 31/05/2020
לוגו 13 רשת

פרקליטים עד הבית: עונה 2 פרק 34
| חדשות 13 רשת

חדשות 13 | 31/1/2018

זקוקים לייעוץ? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ!