השלבים השונים אותם עליך לבצע לאורך הליך התביעה:
א. רצוי לערוך רישום של כל הבעיות הרפואיות מהן אתם סובלים. ב. אפשר לערוך בדיקה באתר האינטרנט “פיצויים” האם אפשר לקבל על כל בעיה רפואית אחוזי נכות.
ג. רצוי לערוך מסמכים ואיסוף של תיעוד רפואי – תוצאות בדיקות, צילומים, ממצאים, אבחון, תיעוד מהלך המחלה או ליקוי , דוח שימוש בתרופות, דוח טיפולים.
המלצה:
ככל שתצרו ותסדרו יותר תיעוד רלוונטי על הבעיה שלכם, כך תוכלו לעזור למוסד לביטוח לאומי להבין את מצבכם הרפואי טוב יותר, בצורה שתקל עליו לקבוע החלטות התואמות את מצבכם, ולתת לכם אחוזי נכות מתאימים יותר למצבכם.
ד. במקרה של פגיעה תפקודית – אישור רופא תעסוקתי או המלצה להפחתת שעות עבודה ותפקוד
ה. עליכם למלא את טפסי תביעה ולהגישם.
ו. עליכם להמתין בסבלנות לוועדות ובמהלך הוועדות.
הנחיות לפני הגשת התביעה.
כמו שנאמר לעיל, המוסד לביטוח לאומי בוחן את המקרה שלכם על פי הוראות שמצויות בספר הליקויים. לכן, לפני שאתם מגישים תביעה עליכם לדעת להכיר את הבעיות שלכם וכמה אחוזי נכות אתם יכולים לקבל עליהם. כדי שתוכלו להיות זכאים לקצבה, עליכם לעבור בשלב הראשון את מבחן אחוזי נכות רפואית (מכלול בעיות משוקלל של 60% נכות רפואית או 40 ועל אחת הליקויים תקבל 25% נכות רפואית).
בדיקת מחלות או ליקויים
מומלץ לכם לשבת ולרשום את כל הבעיות הרפואיות שיש לכם, אפילו הקטנות ביותר. מומלץ לרשום גם כל בעיה שאינך מחשיב כמחלה אך מפריעה לכם. לאחר שעשיתם “רשימת בעיות” בדוק באתר “פיצויים” על כל בעיה שרשמת – האם יכולה לזכות אתכם באחוזי נכות.
דברים שחשוב לדעת:
כדי שתוכלו להיות זכאים לאחוזי הנכות המפורטים, עליכם לדעת להוכיח כי מצבכם הרפואי תואם לתנאים של התקנות המפורטים.
איסוף חומר רפואי – כללים
1. אחרי שסיימתם לרשום את כל הבעיות מהן אתם סובלים, ובדקתם שאפשר לקבל עליהן אחוזי נכות, עליכם להתחיל לאסוף כל תיעוד חומר רפואי שיכול לסייע לכם לקבל את המיטב מהמוסד לביטוח לאומי.
2. מאחר ואתם מעוניינים לקבל אחוזי נכות שמתאימים למצבכם על כל בעיות שיש לכם, עליכם לדעת “להוכיח” בעזרת התיעוד רפואי בידכם כי מגיע לכם את מירב אחוזי הנכות, ועל כל בעיה שאתם תובעים.
3. הוכחת הבעיה או ליקוי בריאותי נעשית באמצעות התיעוד רפואי שברשותכם – תוצאות בדיקות, צילומים, ממצאים, אבחון, תיעוד מהלך המחלה / ליקוי , דוח שימוש בתרופות, דוח טיפולים.
המלצות והנחיות:
תיעוד רפואי – קופת חולים:
ראשית, בדקו באתר קופת החולים – את התיק האישי שלכם, והאם אפשר להדפיס תיעוד רפואי (בדיקות, צילומים, אבחונים, ביקורים, תרופות) וממתי. במידה ואין בידכם את המסמכים המלאים עליכם לפנות אל קופת החולים, ובקשו כי ידפיסו עבורך את הניירת המבוקשת בקשר לכל בעיה שאתם מעוניינים שהמוסד לביטוח לאומי יבדוק ויקבע עליה אחוזי נכות.
במידה ובקופת חולים יסרבו לתת לכם את התיעוד המבוקש, בררו איך אפשר להזמין את התיק הרפואי שלכם, שם אמורים להימצא כל המסמכים והבדיקות שבוצעו באמצעות קופת חולים.
תיעוד רפואי – פרטי:
בדיקות שנעשו באופן פרטי – פנה למכון או רופא ובררו איך אתם יכולים להשיגם. תיעוד רפואי – בית חולים או מרפאות חוץ: במידה והייתם מאושפזים בעקבות מחלה או ניתוח, אין בידכם את התיעוד הנדרש בררו בקופת חולים או בבית החולים איך אתם יכולים להגיש את המידע הרצוי.
5. אחרי שאספתם את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי, תיעוד שיכול להוכיח את הבעיה ודרגת חומרתה עבורו לשלב מילוי הטפסים.
כללים למילוי טפסי תביעה:
1. למילוי טופס התביעה בדרך הנכונה, יש חשיבות גדולה שכן אי מילוי נכון עלול להוביל לעיכוב בקבלת התביעה, עיכוב בהזמנה לוועדות, אי קבלת אחוזי נכות על בעיות מסוימות ובמקרה החמור דחיית תביעה.
2. לפני שאתם ניגשים למלא את טופס התביעה עבורו עליו טוב, בדקו האם הבנתם את הפרטים המבוקשים ואז מלא את הטופס.
3. לנוחיותכם, כיום צורפו באתר האינטרנט "פיצויים" הסברים לכל טופס תביעה.
4. מלא את הפרטים הנדרשים בדייקנות, הקפד לרשום את כל הבעיות עליהם אתה רוצה לקבל אחוזי נכות, צרף את כל התיעוד הנדרש והקפד לחתום בכל מקום בו נדרשת חתימתך.
המלצה:
כל מחלה שלא תבעתם מראש, לא תיבדק, גם אם תצהירו עליה או תיזכרו בה במעמד הוועדה, ולא תקבלו עליה אחוזי נכות, לכן יש חשיבות גדולה למילוי דברים נוספים בהם אתם סובלים בשביל הועדה הרפואית.
הדרך הנכונה להגשת התביעה:
תביעה של המוסד לביטוח לאומי אפשר להגיש באמצעות אתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי, אפשר גם באמצעות דואר או פקס ומסירה בסניף. אחרי שהתביעה תתקבל בסניף תקבלו אישור כי התביעה התקבלה. בשלב זה החומר עובר לפקיד תביעות שיבדוק לפי הצהרת המחלות שלך לאיזו רופאים לזמן אותך. בתום התהליך תוזמנו לוועדות בהם ישבו רופאים מומחים בתחומים אותם תבעתם. רצוי לכם להיעזר בעורך דין לתביעות ביטוח. ליווי של עורך דין לתביעות ביטוח יכול לעזור לכם להשיג את מבוקשכם ביעלות רבה.
המלצה:
מומלץ לכם להשאיר עותק של כל המסמכים וטופס התביעה אצלכם. כדאי שתוכלו ליצור תיק חדש במידת הצורך.
|