רבים שואלים אם יש לי מקצוע ואני מבוטח בבטוח מקצועי, איך חברת הביטוח תכסה אותי במקרה שאאבד את כושר העבודה?
התשובה היא שאבדן כושר עבודה מקצועי מבטח את המקצוע של המבוטח.
למשל, אם המבוטח הוא עו"ד, אבדן כושר עבודה מקצועי, יבטח את עו"ד על רקע המקצוע שלו עו"ד. או למשל אם המבוטח הוא רופא אבדן כושר עבודה מקצועי, יבטח את הרופא אם איבד את העיסוק שלו כרופא.דוגמה לאחד המקרים בהם טיפל המשרד
היה מדובר ברופא בכיר שאיבד את היכולת שלו לנתח. אותו רופא עבד כרופא בחדר ניתוחים, וכתוצאה ממחלותיו השונות איבד את היכולות להיות רופא. מאחר והוא היה מבוטח בפוליסה מיוחדת של רופאים לאובדן כושר עבודה מקצועי, והעבודה שלו הייתה בין היתר לנתח, חברת הביטוח נאלצה לשלם למבוטח הרופא את פיצוי אבדן כושר עבודה .
לכן בעת מקרה הביטוח תבחן חברת הביטוח אם המבוטח איבד את היכולת שלו לעבוד במקצוע שלו. גם הגדרה זו היא הגדרה שפתוחה לפרשנויות רבות ומשאירה בהרבה מקרים שקול דעת לחברת הביטוח שלא לשלם למבוטחים רבים פיצויים בעת אבדן כושר עבודה.
דוגמה נוספת למקרה של אבדן כושר עבודה
באחד המקרים בהם טיפל המשרד היה מדובר במבוטח שתפקידו היה איש שיווק בכיר, מנכ"ל בכיר. התפקיד שלו כלל פיקוח על עובדים רבים, ניהול משא ומתן עם חברות זרות, ידיעה רחבה בתחום האינטרנט. באחד הימים עבר המבוטח תאונה קשה ומצערת בה התקשה לתפקד. הוא פנה לחברת הביטוח וביקש לממש את פוליסת הביטוח אבדן כושר עבודה מקצועי.
חברת הביטוח דחתה את התביעה שכן טענה שנכון שהוא איבד זמנית עד לתום השקום את היכולת להיות איש שיווק, אך הפוליסה הגדירה אותו כמנכ"ל ולכן מאחר ויש שתי הגדרות שונות בפוליסה, התוצאה היא שחברת הביטוח לא צריכה לפצות אותו בפיצוי כספי, כי הוא יכול להיות מנכ"ל בחברה אחרת ולכן לא איבד את כושר העבודה.
התוצאה הייתה שבית המשפט ניאלץ להתערב בסכסוך ולהורות לחברת הביטוח לשלם למבוטח את תגמולי הביטוח. המסקנה היא: שגם פוליסה כזאת שנראית לכאורה פוליסה עם כיסוי ביטוחי טוב, גורמת לא אחת למבוטחים רבים כאב קשה בעת מימוש הזכויות והכספים.