מורים רבים מדווחים על אלימות פיזית ומילולית במהלך העבודה, דבר שאסור שיעבור בשקט. אך בינתיים, עד שמערכת החוק תעשה את שלה במניעת מקרים מעין אלו, אנחנו מטפלים במורים שנפגעו ועוזרים להם למצות את הזכויות שלהם כנפגעים. אם גם אתם מורים אשר נפגעו מאלימות בבית הספר, חשוב שתפנו אלינו להתייעצות. תביעת אלימות נגד מורים לביטוח לאומי המוגשת באופן מקצועי ומיטבי יכולה למקסם את הפיצוי המגיע לכם ולאפשר לכם להשתקם ולטפל בעצמכם מבלי לחשוש מן ההיבט הכלכלי.
לדוגמא: המקרה של רינה, בת 46
רינה עבדה שנים רבות במשרד החינוך ואהבה את העבודה שלה, עד שיום אחד נקראה להתערב ולטפל בתלמיד שכבר נחשב לבעייתי. אותו תלמיד היכה אותה בפניה עד ששיניה נשברו. ההלם והכאב שחוותה הותירו אותה עם פוסט טראומה קשה שגרמה בין היתר גם לבעיות זיכרון, לחרדה, להתקפי בכי ולתחושות סוערות וקשות. רינה מספרת כי היא התקשתה לחזור לעבודה בשל החשש מאלימות נוספת, וגם בגלל מראה השיניים השבורות שהורידו את הערך העצמי שלה ופגעו בתדמיתה. בעזרתנו, רינה הגישה תביעה עקב פציעת ראש לקביעת אחוזי נכות.
עוד בנושא: תביעת פנסיית נכות
תחילה ביטוח לאומי הסכים להכיר רק ב-19% נכות על הפגיעה התדמיתית, אולם רינה לא ויתרה והחליטה להילחם. לאחר מאבק לא פשוט רינה הצליחה להוכיח כי נפגעה בראשה וכי נגרמו לה בעיות מורכבות שבעטיין קשה לה לחזור ולתפקד במשרתה, וכך זכתה רינה בקצבת נכות מביטוח לאומי בשיעור של 38%. לאחר שסיימה את ההליכים מול ביטוח לאומי החליטה להגיש תביעה לבית המשפט תביעת אלימות מול מורים. בין היתר טענה כי יש לפצותה על רפגיעת הראש, על הפגיעה התדמיתית ועל העובדה כי משרד החינוך ידע כי התלמיד בעייתי ובכל זאת לא מצא לו מסגרת חלופית. משרד החינוך הציע לה פיצוי נדיב שאיפשר לה לשקם את חייה ולהחלים.
למרבה הצער, המקרה של רינה הוא לא היחיד, אם גם אתם נפגעתם בבית הספר מאלימות נגד מורים, פנו אלינו והתייעצו כיצד למקסם את גובה הפיצויים מביטוח לאומי על רקע פציעה .