בדרך כלל פגיעה בריאות מוגדרת כמחלת מקצוע בשל חשיפה לאורך זמן ממושך של העובד לחומרים נדיפים או חלקיקים שחדרו לריאות באמצעות שאיפה. מקרים מוכרים הינם עובדי מפעלים לייצור דבקים וצבעים, ועובדי מתפרות למיניהן. אולם, פגיעה בריאות עלולה גם להתרחש כתוצאה מתאונה כגון תאונת צלילה ( בשל עליה מהירה מדי על פני המים עלול להגרם נזק מיידי לריאות ) או תאונה שבה נשאפה כמות גדולה מאד של עשן, רעלים, חלקיקים או אדים שגרמה באופן מיידי להרעלה ולנזק. בין אם נפגעתם מחשיפה לאורך זמן ובין אם נפגעתם כתוצאה מתאונה, פגיעה בריאות במקום העבודה הינה תאונת עבודה, אך האם היא תמיד תזכה את התובע באובדן כושר עבודה? זו שאלה מעט מורכבת.
חברות הביטוח לא תמיד מקבלות באופן אוטומתי הכרה באובדן כושר עבודה גם אם העובד נפגע במקום עבודתו ויש לו מסמכים המעידים על כך. על מנת להצליח בתביעה מול חברת הביטוח, מומלץ מאד להתייעץ עם עורך דין אובדן כושר עבודה בקיא ומיומן כדי להגן על הזכויות שלכם ולממש אותן. להלן דוגמא הממחישה את הנושא:
הסיפור של שירה
שירה, בת 42, עבדה באחד ממרכזי המיון של הדואר כאשר עבודתה היתה לרוב בעמידה. כך שמידי יום, שירה עמדה קרוב לעשר שעות רצופות על רגליה בזמן מיון המכתבים. באחד מן הימים שירה החלה לסבול משיעול כבד, קוצר נשימה ותחושה שהיא עומדת להתעלף, ובעצת משפחתה פנתה אל מוקד רפואה דחופה כדי לבדוק במה מדובר, ושם התדרדר מצבה במהירות והיא נזקקה לטיפול חירום. צילומי רנטגן של ריאותיה הציגו תסחיף ריאתי חמור אשר היה עלול לעלות לה בחייה, ואשר גרם לנזקים ניורולוגים וקוגניטיביים בשל אי אספקת החמצן שחוותה למשך מספר דקות. שירה לא יכלה לשוב למקום עבודתה האהוב, והחליטה להגיש לחברת הביטוח שלה תביעה בגין אובדן כושר עבודה ללא ייעוץ מקדים עם עורך דין תאונות עבודה. בשל כך, כאשר עלתה לועדה רפואית, הקשו עליה הרופאים בשאלות מסובכות שלא ידעה לענות עליהם, ובעיקר לא הצליחה להסביר את הקשר שבין העמידה הממושכת לבין קריש הדם שחסם את ריאותיה וגרם לתסחיף. היא נדחתה, אבל לא ויתרה. היא פנתה אלינו שנעזור לה.
שלחנו את שירה למיטב המומחים לקבל חוות דעת מקצועית וכדי להוכיח כי העמידה הממושכת לאורך שנים ארוכות גרמה להווצרות קריש דם מסוכן אשר גרם לתסחיף הריאה, סיכן את חייה של שירה והותיר אותה עם נזקים נלווים שנגרמו עקב מחסור בחמצן למשך מספר דקות. בעזרתנו שירה זכתה לפיצוי הולם שאיפשר לה להמשיך לפרנס את משפחתה בכבוד ולהתמודד עם הנזקים הפיזיים שנגרמו לה.
מקרה נוסף שאינו כה נדיר בקרב חברות הביטוח, מתאר מצב שבו חברת הביטוח טענה כי אירוע התאונה מעולם לא התרחש, ולכן העובד מנסה להוציא ממנה כספים במרמה. זהו הסיפור של עידו אשר בו טיפלנו לאחרונה.
המקרה של עידו
עידו, בן 32, התפרנס כשליח על קטנוע כאשר התרחשה תאונה באמצע יום עבודתו. עידו ספג פגיעה מורכבת בגבו ובצלעותיו אשר ממנה הצליח להתאושש אחרי לא פחות משמונה חודשים של אישפוז ושיקום ושלושה ניתוחים. אך גם לאחר מכן סבל עידו סבל משורה של בעיות בריאות שכללו ניקוב ריאה שלא החלים כראוי ונוזלים שהצטברו ללא הרף בריאתו, קושי לנשום, כאבים כרוניים בחוליות הגב באיזור הפגיעה ודיכאון חמור מן הסיבה שלעולם לא יוכל לחזור אל האופנוע האהוב עליו ואל התחביב שלו כרוכב שטח. הוא חש שחייו נהרסו, אך חברת הביטוח טענה בתוקף כי התאונה מעולם לא התרחשה, וכי עידו מנסה לשווא להוציא ממנה כספים.
כאשר לקחנו את התיק לידנו, התברר לנו כי עידו מעולם לא צירף את המסמכים הרלוונטים, וכי כל מה ששלח לחברת הביטוח היו מספר צילומים של קבלות על ציוד רפואי שנזקק לו באופן קבוע בביתו. לאחר שבנינו תיק מסמכים מקיף ומקצועי הכולל חוות דעת של מומחים ושל הרופא שניתח אותו מספר פעמים, כמו גם מסמכים ותיעודים מכוחות הביטחון שהגיעו למקום התאונה, עלה בידינו להוכיח לחברת הביטוח כי התאונה התרחשה בהחלט וכי עידו לא משקר. כעת, לחברת הביטוח לא נותרה כל ברירה אלא לשלם לעידו פיצויים כפי שהתחייבה.
זו הסיבה שבגללה מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה בתביעות אובדן כושר עבודה על מנת שתהיו זכאים לאובדן כושר עבודה על רקע פגיעה בריאות. חבל על הזמן והמאמץ שלכם כאשר אתם מנסים להגיש תביעה לבדכם ונכשלים בשל אי עמידה בלחצים של חברת הביטוח או בשל תיק רפואי לא מסודר. פנו אלינו ואנו נדאג שתגיעו לתוצאות הטובות ביותר ותמצו את הזכויות שלכם.