לוגו משרד עו"ד פייפר כהן
לייעוץ עם עו"ד:

אובדן כושר עבודה על רקע נפשי

לא אחת קורה שאדם הסובל מדיכאונות או מחרדות, אך חברת הביטוח ממאנת לפצות אותו בטענות של חוסר אמון במצבו הבריאותי נפשי.

המחלות השקופות אותם לא ניתן לכמת, למדוד או לראות כוללות גם את מחלות הנפש. פוסט טראומה, חרדה, דכאון וכדומה הינן מחלות שאולי ניתן לתאר את הסימפטומים שלהן ולהעריך את מידת חומרתן והשפעתן על התפקוד היומיומי, אך לא ניתן לזהות על הגוף שום סימן חיצוני המעיד עליהן. מסיבה זו חברות הביטוח נוטות להקשיח עמדות ולא להסכים לתשלומי פיצוי שמגיעים למבוטח על פי חוק בשל הטענה כי אולי המבוטח אינו דובר אמת.
כמובן שהחוקים בבטוח לאומי חדרו גם לחברות הביטוח, ולמרות שחברות הביטוח אוהבת לומר כי מה שמחייב את בטוח לאומי, לא מחייב אותם, בתי המשפט חושבים אחרת והשתמשו בכללים של חברת הביטוח. לכן אם אתה סובל מדיכאון צריך לדעת איך להציג לחברת הביטוח את הדיכאון כדי להיות זכאי לאובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי.

3 דוגמאות למצבי אובדן כושר עבודה על רקע נפשי

1. התאונה שגרמה למצב נפשי קשה – מנכ"ל בכיר בחברת הייטק שעבר תאונה, ולאחר התאונה סבל מפוסט טראומה קשה, שלוותה בסיוטים בלילות, חרדות קשות ומדיכאון, התקשה לחזור למקום עבודתו גם לאחר הליך שיקום ממושך. המסמכים הרפואיים שהוגשו לחברת הביטוח הבהירו את תמונת המצב ואת העובדה כי עקב התאונה לא חזר המבוטח לעצמו. התוצאה הייתה שחברת הביטוח הכירה במקרה, שלמה לו פיצוי כספי למשך 4 שנים, תחת התנאי שהמבוטח ימשיך במאמצי השיקום.
2. תאונה קשה שגרמה להתדרדרות במצב הבריאותי נפשי – במקרה אחר, מבוטח בן 56 עבר תאונה קשה. במשך מספר שנים התדרדר מצבו באופן הדרגתי עד אשר הגיע למצב שבו לא יכול היה למלא עוד את תפקידו. אך למרבה הצער חברת הביטוח סירבה להאמין לו כי הוא סובל מדיכאון קשה ובשל כך אינו יכול עוד לעבוד. בעזרתנו הובהר לחברת הביטוח כי מצבו הינו קשה מאד, גיבינו את הטענה שלנו במסמכים רפואיים חד משמעיים, והוכחנו כי ראוי וצודק להעניק לו פיצוי כספי ואכן כך היה.
3. דיכאון קשה – אחת מלקוחותינו לא הצליחה לחזור לעבודה מאחר ולקתה בהתקף דיכאון קשה. בעזרת ההלכה החדשה שקובעת שיש להתייחס למצב נפשי ככזה שפוגע בכושר העבודה והעובדה שאותה לקוחה יצאה לפנסיית נכות לצמיתות היא קיבלה פיצוי מלא מקרן פנסיה.

מכך אנו למדים שגם קושי נפשי עלול לגרום למצב של אובדן כושר עבודה, ולכן יש לתת עליו את הדעת. מומלץ להתייעץ עם עורך דין עוד לפני הגשת התביעה לחברת הביטוח, אך גם אם חברת הביטוח דחתה את התביעה שלך, מומלץ לבדוק את כל האפשרויות שעומדות בפניכם בעזרת עו"ד מומחה לתחום.

אובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי
אובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי
עורך דין אייל פייפר
עורך דין אייל פייפר

בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) משנת 2005, עורך דין מוסמך משנת 2007 וחבר בלשכת עורכי הדין. החל משנת 2000 עסק בענייני ביטוח שונים כגון: חבויות, פנסיה, חיים ורכוש, סוכן ביטוח מורשה משנת 2003. לאורך השנים צבר עו”ד פייפר בקיאות רבה ומומחיות עמוקה בהיבטים החוקיים והמשפטיים של סוגיות רפואיות. הודות לידע זה ולחשיבה יצירתית ופורצת דרך בפרשנות לחוק, מצליח עו”ד פייפר פעם אחר פעם לשכנע את בתי המשפט בצדקותו, וליצור תקדימים משפטיים שמשנים בקביעות את פני עולם הביטוח.

עו"ד פייפר כהן בפייסבוק | עו"ד פייפר כהן ביוטיוב | מייל אישי: [email protected]

הצלחות המשרד

אישור זכאות 32% נכות לתובע שהחליק בעבודה ושבר רגל
אישור זכאות ל74% נכות, 100% אי כושר וקצבה קבוע
אישור זכאות של 19% נכות עקב פגיעה בשמיעה מרעש בעבודה
אישור זכאות ל74% נכות, 65% אי כושר וקצבה קבועה
אישור זכאות ל100% נכות וקצבה עקב פגיעה מערכתית
אישור הכרה של 100% נכות וזכאות לקצבת למשך שנה
לקביעת פגישת ייעוץ מקצועית

מן העיתונות

תביעה חריגה ביחידת העילית בצה"ל: "מפקדת ב־8200 התעללה וגרמה לי לנכות נפשית"

כלכליסט | 22/10/17

התלוננו על הטרדה מינית והורחקו | המהדורה המרכזית בחדשות 12

N12 | 14/12/17

עורך דין לתביעות סיעוד - המדריך לכל מה שצריך לדעת בנושא

גלובס | 31/05/2020
לוגו 13 רשת

פרקליטים עד הבית: עונה 2 פרק 34
| חדשות 13 רשת

חדשות 13 | 31/1/2018

זקוקים לייעוץ? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ!