לוגו משרד עו"ד פייפר כהן
לייעוץ עם עו"ד:

אובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי

 

לא אחת שמגיע אדם שסובל מדיכאונות, קשה לחברת הביטוח לפצות אותו ולטעון שמגיע לו אובדן כושר על רקע עניין נפשי.

 

הסיבה היא ברורה מאוד – מבוטח שסובל מדיכאון נראה כלפי חוץ די טוב, ולכן חברת הביטוח אוהבת להקשות עליו ולא לשלם לו פיצוי שמגיע לו על פי חוק. אולם מי שסובל מדיכאון החוק לצידו. בשנת 2012 שונה החוק בביטוח לאומי, וקבע כי מי שסובל מדיכאון כושר העבודה שלו נפגע, הכל תלוי בחומרת הדיכאון.
כמובן שהחוקים בבטוח לאומי חדרו גם לחברות הביטוח, ולמרות שחברות הביטוח אוהבת לומר כי מה שמחייב את בטוח לאומי, לא מחייב אותם, בתי המשפט חושבים אחרת והשתמשו בכללים של חברת הביטוח. לכן אם אתה סובל מדיכאון צריך לדעת איך להציג לחברת הביטוח את הדיכאון כדי להיות זכאי לאובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי.

3 דוגמאות למצבי אובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי

מנכ"ל בכיר בחברת הייטק שעבר תאונה, ולאחר התאונה סבל מפוסט טראומה קשה, שלוותה בסיוטים בלילות, חרדות קשים , בדיכאון לא עמיד לטפול, התקשה לעבוד ורצה לחזור לעבודה לאחר הליך שיקום ממושך.
אובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי
אובדן כושר עבודה על רקע עניין נפשי
המסמכים הרפואיים שהוגשו לחברת הביטוח הבהירו לחברת הביטוח את תמונת המצב ואת העובדה כי עקב התאונה לא יחזור המבטח לעבודה. התוצאה הייתה שחברת הביטוח הכירה במקרה, שלמה לו פיצוי כספי למשך 4 שנים, כל עוד המבוטח היה בהליכי שקום.
מקרה אחר מבוטח בן 56 שעבר תאונה קשה , במשך מספר שנים התדרדר מצבו באופן הדרגתי עד אשר ניאלץ לסיים את העבודה. אף אחד לא רצה להאמין לו על המקרה הקשה, על הדיכאון הקשה ,שלא עמיד לטפול. אותו לקוח יוצג על ידי המשרד, ובעזרת המסמכים הרפואיים שהוצגו לוועדות הובהר כי אין מ לעשות ויש להכיר בו כמי שנמצא באובדן כושר עבודה ויש לשלם לו פיצוי כספי.
מקרה נוסף שגם אליו התייחסה קרן פנסיה לפני מספר שנים היה דיכאון קשה לאורך שנים ואותו לקוחה לא הצליחה לעבוד ולחזור לעבודה. בעזרת ההלכה החדשה שקובעת שיש להתייחס למצב נפשי ככזה שפוגע בכושר העבודה ,התוצאה הייתה שחברת הביטוח באופן חריג קבע כי אותה לקוחה יצאה לפנסיית נכות לצמיתות.
התוצאה הייתה שאותה לקוחה שהייתה אז בת 42, קיבלה פיצוי מלא ולצמיתות מקרן פנסיה, אירוע די נדיר, וכמובן הכל היה קשור לדיכאון הקשה ממנו היא סובלת.

לסיכום:

עניין נפשי פוגע בכושר העבודה, ולכן יש לתת עליו את הדעת בשעה שחברת הביטוח קובעת אובדן כושר עבודה. אם חברת הביטוח דחתה את התביעה שלך, מומלץ לבדוק מחדש את החלטת חברת הביטוח בעזרת עו"ד מומחה לתחום.

עורך דין אייל פייפר
עורך דין אייל פייפר

בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) משנת 2005, עורך דין מוסמך משנת 2007 וחבר בלשכת עורכי הדין. החל משנת 2000 עסק בענייני ביטוח שונים כגון: חבויות, פנסיה, חיים ורכוש, סוכן ביטוח מורשה משנת 2003. לאורך השנים צבר עו”ד פייפר בקיאות רבה ומומחיות עמוקה בהיבטים החוקיים והמשפטיים של סוגיות רפואיות. הודות לידע זה ולחשיבה יצירתית ופורצת דרך בפרשנות לחוק, מצליח עו”ד פייפר פעם אחר פעם לשכנע את בתי המשפט בצדקותו, וליצור תקדימים משפטיים שמשנים בקביעות את פני עולם הביטוח.

עו"ד פייפר כהן בפייסבוק | עו"ד פייפר כהן ביוטיוב | מייל אישי: [email protected]

הצלחות המשרד

ערר לביטוח לאומי עבור קצבת נכות עקב תאונה בדרך לעבודה
אישור זכאות של 19% נכות עקב פגיעה בשמיעה מרעש בעבודה
אישור זכאות 100% נכות עבור תובע החולה בשחפת וסוכרת
אישור זכאות ל74% נכות, 65% אי כושר וקצבה קבועה
אישור קצבת נכות עקב פריצת דיסק
ערר מול ביטוח לאומי שאושר עבור זכאות לאובדן כושר עבודה

זקוקים לייעוץ? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ!