חברת הביטוח אוהבות לטעון בתביעות רבות כמו למשל בתביעות לאובדן כושר עבודה, תביעות סיעוד, תביעות נכות מתאונה (תביעות לתאונות אישיות), כי לא מגיע למבוטח כסף בשל פגם בהצהרת הבריאות. הטענה הקבועה של חברות הביטוח הוא כי המבוטח לא הצהיר על בעיה רפואית ממנה הוא סובל לפני שהצטרף לביטוח. לכאורה, נשמע כי באמת לא מגיע למבוטח כל תשלום, אולם לא אחת, אם בודקים היטב את הטענות של חברת הביטוח, מוצאים כי מדובר בטענת סרק שנועדה להלך על המבוטח אימים מתוך תקווה שייוותר ולא יאבק בה על זכויותיו.
להלן שתי דוגמאות בהם דחתה חברת הביטוח את התשלום לאובדן כושר עבודה ללקוחותינו, אך באמצעות תביעה השגנו עבורם פיצוי הולם והגון:
- שמרית, בת 62, עשתה ביטוח שנים רבות. לפני שהצטרפה שמרית לביטוח, מילאה הצהרת בריאות קצרה בה נשאלה האם סבלה ממחלת סכרת ולב 5 שנים לפני שהצטרפה לביטוח. שמרית אמנם סבלה מעודף סוכר קל ומאירוע לב שעברה בגיל 40 אשר היה מאוזן תרופתית, ולפני 3 שנים שמרית הפסיקה עבודתה, אך לא בשל מחלות אלה אלא בשל דיכאון קשה שפקד אותה. שמרית מתארת את הדיכאון כאירוע ששיתק אותה לחלוטין עקב פטירת אמה ואירועים קשים נוספים שעברה, ולא הייתה מסוגלת עוד לעבוד בעקבותם. חברת הביטוח סרבה לפצות את שמרית בטענה כי שמרית לא הצהירה על הדיכאון ממנו סבלה לפני שהצטרפה לביטוח, ולכן לא מגיע לה דבר. אולם הצלחנו להוכיח כי לחברת הביטוח לא הייתה שום זכות לדחות את התביעה, אלא היה עליה לבדוק היטב את הצהרת הבריאות שלה ולראות שבעת החתימה לא סבלה שמרית מן הדיכאון. כמובן ששמרית פוצתה בסוף וחברת הביטוח שלמה לה את כל מה שהגיע לה.
- נתנאל, בן 54, חווה פיגוע תופת קשה. נתנאל סבל מפגיעת ראש קשה, ובנוסף לכך, בשנת 1995 עבר תאונה בה הרגל שלו נפגעה בצורה קשה. נתנאל לא הצהיר על התאונה הקשה אותה עבר בעת החתימה על פוליסת הביטוח, אך פגיעת הראש קרתה שנים רבות לאחר תאונה זו. משום מה, חברת הביטוח החליטה לקשר בין התאונה שעבר לבין פגיעת הראש ולטעון שפגיעת הראש נגרמה כתוצאה מאותה תאונה עליה לא דיווח. לאחר שנאבקנו על זכויותיו של נתנאל והוכחנו כי לאחר התאונה הוא לא סבל משום פגיעה פרט לפגיעה ברגל. התוצאה הייתה שחברת הביטוח שילמה לנתנאל את הכספים, למרות העובדה שלא דיווח על התאונה כפי שאמור היה.
לסיכום:
למדנו שאם חברת הביטוח טוענת כי מבוטח הפר את חובת הגילוי, יש לבדוק האם הטענות שלה נכונות ולבחון מה ניתן לעשות. חשוב לא לוותר ולא להימנע ממאבק כל זמן שחברת הביטוח שוגה בטענותיה, וכי את האמת שלכם לא ניתן להכחיש בשום דרך.