*משרדנו אינו מעניק שירותים בתחום זה – מידע זה מוגש כשירות לציבור בלבד.
הוצאת תו נכה אמורה להיות הליך מהיר אם פועלים לפי הכללים של משרד הרישוי. אולם לא אחת רבים נדחים בהגשת תו נכה כי לא הצליחו לעמוד בכללים של משרד הרישוי.
איך להגדיל את הסיכוי להוציא תו נכה :
כלל ראשון:
- לבדוק אם קיימים אחוזי נכות מעל 60% בביטוח לאומי.
- אם קיימים מעל ל60% אחוזי נכות בביטוח לאומי הליך הוצאת תו הנכה קל יותר ומהיר.
כלל שני:
אם המחלה ברורה, הסיכוי להוצאת תו נכה גדול יותר.
למשל, חולה עם בעיות סכרת וסיבוכים ברגליים, צריך להוכיח כי הבעיה ברגליים מקשה על ניידות.
ההוכחה היא לפי הניירת הרפואית. אם הניירת הרפואית תראה כי קיימים קשיים בהליכה, אם יש סכנה לנפילות, בצקות ברגליים וסיבוכים של סכרת, הסיכוי להוצאת תו נכה גדלים.
מחלה אחרת הינה פגיעת ראש. מי שיש לו פגיעת ראש עשוי להיות זכאי לתו נכה, אך עליו להראות כי פגיעת הראש מקשה עליו את התפקוד, למשל, בעיות זיכרון, אוריאנטציה או ניידות עקב נזק מוחי אורגני.
מקרה נוסף הינה השמנה יתרה. חולה הנמצא במדד b.m.i מעל 40 וסובל מבצקות ברגליים ובעיות בברכיים ושורה של בעיות נוספות, סיכוייו להוצאת תו נכה גדולה יותר.
לסיכום, ככל שהמחלה קשה יותר ופוגעת בניידות, הסיכוי להוצאת תו גדולה יותר.
כלל שלישי: צירוף מסמכים ציבוריים
בעת שמגישים תביעה לתו נכה, מומלץ להימנע ממסמכים פרטיים ולנסות עד כמה שאפשר להשיג מסמכים ציבוריים.
כלל רביעי: ערעור ומאבק
במשרדנו אנו נתקלים גם במקרים של לקוחות שנדחו 3-4 פעמים עד שהתקבלו. אף פעם לא להתייאש, אפשר להגיע עוד ערעור ועוד אחד עד להשגת התו .
כמובן שמומלץ מאוד לעשות הכל לפי הכללים של משרד הרישוי על מנת להגדיל את הסיכויים להוצאת תו נכה. אם פועלים לא לפי הכללים, ויהיו עוד דחיות מיותרות, הדבר מקטין את הסיכוי, אך כמובן לא מונע את הוצאת תו הנכה. לא אחת נתקלתי בלקוחות שהחלטה של משרד הרישוי הייתה שטחית ולא מנומקת, ולכן כמובן שבמצב דברים כזה, מומלץ לערער ולהסב את תשומת לב הוועדות לטעויות ולחדלים.אם אין ברירה , אפשר לפנות לבג"צ. לא אחת אם ההחלטה באמת שטחית ולא מנומקת, הוגש ערעור כמה פעמים על הוצאת תו נכה או שההחלטות נראות לא הגיוניות, אז מומלץ להגיש ערעור לבג"צ. זה הרבה פעמים עוזר וגורם לוועדות לתת את ההחלטה בצורה יותר עניינית ומקצועית.
כלל חמישי: צירוף ניירת חדשה
בעת שמגישים תו נכה חייבים לצרף ניירת חדשה. לא אחת אם מגישים ניירת של שנה אחרונה או לפני מספר שנים, הוועדות יטו לדחות את הטענה.
לכן שמגישים את התביעות, מומלץ להקפיד על כללים אלו.
בהצלחה.