חותם אמינות
עברת תאונה? נפצעת? חלית?​
צרו קשר וקבלו את הפיצוי המגיע לכם!

תביעת ביטוח לאחר תאונת עבודה

מקום העבודה יכול להיות כר פורה להתרחשותן של תאונות עבודה, גם אם כביכול מדובר בעבודה שרמת הסיכון בה נמוכה יחסית. בשל כך, ומתוך ההבנה שתאונות עבודה יכולות לפגוע באופן מהותי בכושרו של האדם להתפרנס, התפתח במדינת ישראל שוק מפותח של ביטוחים שנועדו לכסות על הוצאות הנפגע במקרה של תאונת עבודה.

הביטוח מאפשר לקבל מעין "קצבה" מחליפת שכר שמטרתה לאפשר לנפגע להשתקם ולחזור לרגליו (במקרה של פגיעה זמנית הפוגעת בכושר העבודה) או להמשיך ולהתפרנס בכבוד מסכום זה (במקרה של פגיעה ארוכת טווח שמשאירה את האדם חסר כושר עבודה להמשך חייו).

ביטוחים אלו נפוצים משנדמה לנו, ויכולים להינתן במסגרת פרטית או כחלק מהזכויות הסוציאליות של העובד. במאמר זה תוכלו לקרוא כיצד ניתן לתבוע את הביטוח לאחר תאונת העבודה, ועל התנאים שביטוחים אלו מציעים על פי רוב.

 

מהי "תאונת עבודה"?

באופן קלאסי, תאונת עבודה היא תאונה שהתרחשה תוך כדי ובעקבות העבודה כמו במקרה של עובד שיפוצים שנפל מסולם במהלך עבודתו, כשהתאונה התרחשה תוך כדי שהיה עסוק במשלח ידו ובעקבות משלח יד זה (לא היה עולה על הסולם ולכן גם לא היה נופל ממנו אלמלא עבודתו).

למרות קביעה זו, הגדרת המושג "תאונת עבודה" רחבה יותר מרף מינימלי זה, ויכולה לכלול בתוכה לא רק תאונות שקרו בעקבות העבודה ותוך כדי העבודה, אלא גם תאונות שאירעו בדרך למקום העבודה, תאונות שקרו במקום העבודה ולא היו קשורות לעבודה עצמה, וכן תאונות שקרו לעובד בדרכו חזרה לביתו ממקום עבודתו.

כמו תאונת דרכים בדרך למקום העבודה, או תאונה שהתרחשה במהלך הפסקת הצהריים כשהעובד אכל במקום העבודה / במסעדה סמוכה למקום העבודה בה מקובל שעובדים אוכלים בהפסקותיהם.

פגיעה שקרתה בדרכו של העובד לעבודה תחשב כתאונת עבודה רק אם מדובר בדרכו הרגילה לעבודה (ללא סטייה משמעותית מהדרך או עצירות ביניים ממושכות מלבד מקרים מעטים כגון הורדת ילדים בגן) וכן רק אם מדובר בפגיעה שאינה תוצאה של רשלנותו האישית.

 

חשוב לציין!

גם פגיעה נפשית במקום העבודה או מחלה שמתפתחת בעקבות העבודה יכולים להיחשב כ"תאונת עבודה", וזאת אם הם מתקיים קשר סיבתי בין העבודה לבין הפגיעה כמו מקרה שהגיע לבית הדין לענייני עבודה בחיפה, בו אדם תבע את מקום עבדותו ואת הביטוח הלאומי על כך שנגרם לו, לטענתו, התקף לב כתוצאה מהלחץ הרב שהיה שרוי בו במהלך העבודה.

 

מה לגבי עובדים עצמאיים, שאינם עובדים במקום עבודה מסודר בהכרח?

תאונת עבודה של עובדים עצמאיים היא תאונה שהתרחשה תוך כדי עיסוקו של העצמאי במשלח ידו ועקב משלח יד זה.

 

את מי אני יכול לתבוע אם נפגעתי במקום העבודה?

פגיעות בעבודה הן כאלו שהחוק מציב עבורם מפצים פוטנציאליים רבים, וניתן לתבוע בגללן את המעסיק, חברת הביטוח של המעסיק, הביטוח הלאומי ואת חברת הביטוח הפרטית של הנפגע (אם קיימת עבורו פוליסת ביטוח לתאונות אישיות, אובדן כושר השתכרות ועוד).

 

תקרת פיצוי

בניגוד לפגיעות רבות אחרות, בהן מתקיימת תקרת פיצוי מסוימת שלא ניתן לעבור גם אם תובעים מקורות רבים, תביעות הפיצויים על פגיעות בעבודה אינן מתקזזות זו בזו, ולכן מומלץ (לאחר התייעצות עם מומחה בתחום כמובן) לשקול תביעות רבות על אותה הפגיעה, כנגד גורמים שונים.

 

באיזה מצבים אוכל לתבוע את חברת הביטוח של המעביד?

נפגעי עבודה רשאים לתבוע את חברת הביטוח של המעביד ולממש את פוליסת "ביטוח חבות מעבידים" שמבטח את אחריותו בתאונות עבודה. עם זאת, פוליסת ביטוח זו דורשת מספר תנאים, ביניהם הוכחה לגבי חלקו של המעביד בהתרחשות התאונה, שיכולה לכלול בתוכה אי הקפדה על תנאי עבודה בטיחותיים, מתן משימות לא בטוחות ללא התגוננות מתאימה ועוד.

 

תביעות מסוג

פיצויים על תביעות מסוג זה יכולים להיות גבוהים מאוד, אך יחושבו לפי חלקו של המעסיק בהתרחשות התאונה, תוך ניכוי אשמו התורם של העובד מן הפיצוי.

 

חשוב לציין!

תביעת חברת הביטוח של המעסיק מתקזזת מול גובה קצבת הנכות מעבודה שניתנת על ידי הביטוח הלאומי, ולכן כדאית פחות במקרים מסוימים בהם הקצבה גבוהה מסכום הפיצויים שצפוי שיפסקו או קרובה אליה באופן שהופך את הטרחה לגבוהה מהרווח.

 

באיזה מצבים אוכל לתבוע את חברת הביטוח האישית שלי?

ישנן מספר פוליסות פרטיות שאדם יכול לרכוש לעצמו שיכסו את נזקו במקרה התרחשותה של תאונת עבודה. פוליסות אלו כוללות בתוכן פוליסות של ביטוח תאונות אישיות, פוליסות של אובדן כושר עבודה, פוליסות של נכות מעבודה ועוד.

חשוב לציין! הכספים שמשולמים על ידי הביטוח האישי במקרה של תאונה אינם מתקזזים עם תשלומי הביטוח הלאומי, וזאת משום שמדובר כאן במוצר שנרכש על ידי העובד במיטב כספו, ונועד להעניק לו הגנה רחבה יותר מזו שניתנת לו על ידי המדינה.

למרות קביעה זו, חשוב לזכור שחברות הביטוח אינן מזדרזות לשלם את דמי הביטוח, ועלולות לנצל את סעיפי הפוליסה המורכבים בכדי לנסות להימנע מתשלום, וזאת בשל כך שמדובר בפיצויים שאינם כדאיים עבורם, ויכולים להסתכם בסכומים רבים. בנוסף לכך, חשוב לציין שפוליסות ביטוח אלו בעלות התיישנות קצרה, ושניתן להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח על תאונת עבודה רק עד שלוש שנים מרגע התרחשות התאונה.

 

מה חשוב לעשות לאחר התרחשותה של תאונת עבודה בכדי לוודא שתביעת הביטוח תהיה מוצלחת?

אנו ממליצים לכל מי שנפגע בעבודה לבצע (ברמת האפשר) את הפעולות הבאות בכדי להיטיב את מצבו אל מול חברות הביטוח:

 

לצלם את מקום הפגיעה

לצלם את מקום הפגיעה מכמה שיותר זוויות כדי לאפשר תמונה מלאה של האירוע בביהמ"ש / המשא ומתן מול חברת הביטוח.

 

לאסוף פרטי קשר של עדים

לאסוף פרטי קשר של עדים ועוברי אורח, שיוכלו להעיד על התרחשות התאונה ועל רמת הפגיעה / השתלשלות העניינים שהובילה לפגיעה.

 

דיווח למעסיק

לדווח על המקרה למעסיק ומנהל העבודה.

 

לאסוף תיעוד רפואי

לאסוף תיעוד רפואי מדוקדק של הפגיעה – לשמור כל מסמך רפואי שניתן לכם ולהקפיד להדגיש לצוות המטפל שמדובר בתאונת עבודה, בכדי שנתונים אלו יופיעו במרשם הרפואי ויוכלו לשמש כראיה בהליך שיתנהל.

 

לפנות לייעוץ משפטי

לפנות לייעוץ משפטי בכדי למצות את זכויותיכם – גם מקרים של תביעות כנגד הביטוח (שאמורות להיות פשוטות ומהירות) יכולים לצערנו הרב להסתבך במהרה ולהוביל לכך שלא תקבלו את זכויותיכם המלאות ללא כל סיבה מעבר לבירוקרטיה משפטית, וזאת בשל האינטרסים החזקים של חברות הביטוח שלא לשלם את הפיצויים שהן מחויבות להן לפי חוזה.

ייעוץ משפטי בתחומים אלו הוא על פי רוב כזה שמבוסס הצלחות, וכן כזה שהתשלום עליו מוגדר כחלק קבוע מראש באחוזים מסכום הפיצויים שיפסק לנפגע.

 

מה נדרש להוכיח בתביעה על תאונת עבודה?

תביעה על תאונת עבודה דורשת הוכחה של קשר סיבתי כפול – קשר בין העבודה לבין הפגיעה (כדי להראות שאכן מדובר בתאונת עבודה) וקשר בין התאונה לבין הפגיעה שעלייה תובעים פיצויים (כדי להראות שהנזק שנגרם אכן נוצר מהתאונה עצמה, ולא מגורם אחר). בשל כך חשוב מאוד לתעד את התרחשות התאונה בפרטים רבים ככל האפשר.

אם לאחר קריאת מאמר זה נותרו לכם שאלות, או אם נפצעתם ואתם לא יודעים כיצד לממש את פוליסת הביטוח ששילמתם עלייה, אתם מוזמנים לפנות אלינו ולקבל מאיתנו שירות מכל הלב שילווה אותכם מהרגע הראשון.

תמונה של עורך דין אייל פייפר
עורך דין אייל פייפר

בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) משנת 2005, עורך דין מוסמך משנת 2007 וחבר בלשכת עורכי הדין. החל משנת 2000 עסק בענייני ביטוח שונים כגון: חבויות, פנסיה, חיים ורכוש, סוכן ביטוח מורשה משנת 2003. לאורך השנים צבר עו”ד פייפר בקיאות רבה ומומחיות עמוקה בהיבטים החוקיים והמשפטיים של סוגיות רפואיות. הודות לידע זה ולחשיבה יצירתית ופורצת דרך בפרשנות לחוק, מצליח עו”ד פייפר פעם אחר פעם לשכנע את בתי המשפט בצדקותו, וליצור תקדימים משפטיים שמשנים בקביעות את פני עולם הביטוח.

הצלחות המשרד

אישור זכאות 28% נכות לתובע שנחבל ברחוב וסובל מכאבים
אישור זכאות ל75% נכות, 65% אי כושר וקצבה קבועה
ערר מול ביטוח לאומי שאושר עבור זכאות לאובדן כושר עבודה
ערר לביטוח לאומי עבור קצבת נכות עקב תאונה בדרך לעבודה
אישור זכאות של 19% נכות עקב פגיעה בשמיעה מרעש בעבודה
אישור זכאות 100% נכות עבור תובע החולה בשחפת וסוכרת
פציעה פתאומית יכולה לשבש את מהלך החיים
ולגרום לנזק כספי בנוסף לנזק הפיזי והנפשי, מזל שיש לך זכויות רפואיות!
נפגעת / נפצעת?
בדוק/י אם מגיע לך פיצוי כספי
מלא/י השאלון ותקבל/י מענה מקצועי תוך יום עסקים אחד
צרו איתנו קשר בדרך שהכי נוחה לכם

051-519-3904

הסדנה 6, כפר סבא

השאירו לנו הודעה

מן העיתונות

ראשי

תביעה חריגה ביחידת העילית בצה"ל: "מפקדת ב־8200 התעללה וגרמה לי לנכות נפשית"

כלכליסט | 22/10/17
פוטר

התלוננו על הטרדה מינית והורחקו | המהדורה המרכזית בחדשות 12

N12 | 14/12/17
ראשי

עורך דין לתביעות סיעוד - המדריך לכל מה שצריך לדעת בנושא

גלובס | 31/05/2020
לוגו 13 רשת

פרקליטים עד הבית: עונה 2 פרק 34
| חדשות 13 רשת

חדשות 13 | 31/1/2018
לייעוץ וייצוג משפטי מקצועי
השאירו את פרטיכם

זקוקים לייעוץ? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ!