פוליסת תאונות אישיות תפצה את המבוטח במידה ונגרמה לו נכות קבועה. במידה והנכות הינה זמנית, כמו לדוגמא התאוששות לאחר ניתוח מורכב או פציעה המלווה בשיקום שלאחריו צפוי המבוטח לחזור לתפקוד מלא, לא תמיד חברת הביטוח תסכים לפצותו.
על מנת להצליח בתביעת תאונות אישיות מול חברת הביטוח, חייבים להתקיים הכללים הבאים:
כלל ראשון: הגשת חוות דעת רפואית המצביעה על כך שהנכות שנגרמה מן התאונה תהיה לצמיתות והאדם לא יוכל יותר לחזור לתפקוד מלא עקב הפציעה שספג. רבים חושבים שעקב שברים או ניתוח שהם צריכים לעבור יזכו אותם בפיצויים, אך במידה והרופאים סבורים כי לאחר תקופת התאוששות מסויימת הם יחלימו לחלוטין, זהו אינו מצב המתאים לתביעה. אם הרופאים מסרו לכם כי הערכותיהם קובעות כי תיוותרו עם נכות או לקות למשך כל ימי חייכם, תוכלו להגיש את התביעה, אך לא לפני שתקבעו את אחוזי הנכות באמצעות ועדה רפואית או באמצעות קביעה רפואית אחרת מגורם מוסמך.
כלל שני: אבחנה בין נזק חדש או החמרת נזק קודם. בפוליסת תאונות אישיות, לרוב חברת הביטוח תנסה לטעון כי הייתם פצועים או סבלתם מנזק גופני ונפשי עוד לפני התאונה כדרך לדחות את התביעה שלכם, לכן היו מאד מדויקים. במידה ואכן היה נזק קודם והוא החמיר עקב התאונה, ציינו זאת והגישו מסמכים רפואיים המוכיחים את ההחמרה. במידה והייתם בריאים לחלוטין, ציינו זאת וגבו את טענותיכם במסמכים והצהרות רפואיות מגורם מוסמך.
כלל שלישי: הצהרת בריאות. מומלץ לבדוק לפני הגשת התביעה על מה חתמתם במסגרת הצהרת בריאות. אם לא חתמתם כלל על הצהרת בריאות או שהינכם מבוטחים בביטוח קולקטיבי, יש לשים לב לנטרל מראש אפשרות שחברת הביטוח תנסה לדחות אתכם בטענה שלא דיווחתם אמת. לא אחת אנשים שמצטרפים לביטוח נכות מתאונה מצהירים על מצב הבריאות באופן שגוי ושוכחים לדווח על בעיות רפואיות קודמות מהם סבלו לפני ההצטרפות לביטוח בתום לב מוחלט. אם נדע מראש על חתמנו ונזהה בזמן בעיות אפשריות, נוכל לדעת איך להתמודד מול חברת הביטוח בדרך יעילה הרבה יותר.
חשוב לדעת כי בביטוח קולקטיבי שבו עברתם את תקופת ההמתנה בהתאם לחוק, הנכם מכוסים גם אם סבלתם בעבר מבעיות רפואיות קודמות.