פוליסת תאונות אישיות נועדה להגן על המבוטח מפני תאונות שונות שתוצאותיהן העגומות הינן שברים, כוויות, נכות וגם אובדן כושר עבודה. אך הפוליסה מגבילה את המבוטחים, ועל מנת לקבל פיצוי עליהם להוכיח כי הנזקים שנגרמו להם עקב התאונה הפכו קבועים או שמשך ההתאוששות מהם נמשך יותר משנה אחת מיום הפגיעה.
לא אחת נתקלתי במבוטחים שסבלו משבר ביד, אך מכיוון שהחלימו מן השבר בתוך פחות משנה, התוצאה הייתה שלא יכלו לזכות בפיצוי. חברת הביטוח תבדוק ותעקוב בדקדקנות כדי לגלות האם במהלך השנה הראשונה לפגיעה החלמתם לחלוטין או שנותרתם עם קושי רפואי. אם החלמתם מן הפגיעה במהלך השנה, חברת הביטוח לא תפצה אתכם בדבר.
כיסוי אחר אותו מעניקה חברת הביטוח הוא כיסוי אובדן כושר עבודה. חברת הביטוח תפצה את המבוטח בפיצוי יומי לאובדן כושר עבודה במגבלות הזמן שקבועות בפוליסה. כשמגישים תביעה לחברת הביטוח לאובדן כושר עבודה ולפיצוי יומי, מומלץ להביא לחברת הביטוח את מלוא הפגיעות והבעיות הרפואיות מהם אתה סובל כדי לקבל פיצוי הולם על כולן. לדוגמא, אם אתה סובל מבעיות גם בצוואר וגם בגב, הגש תביעה על שתי הבעיות הרפואיות יחדיו.
יש לשים לב כי חברות הביטוח אוהבת לטעון כי הנזק שנגרם לכם כבר היה קיים בעבר. לכן שמגישים את התביעה לנכות מתאונה מומלץ להפריד בין בעיה רפואית קיימת שהחמירה עם התאונה ( לדוגמא, היו לכם בעיות בכתף לפני כן אך עדיין יכולתם לתפקד, ולאחר התאונה הפכתם למוגבלים לחלוטין בתנועה באיזור זה עקב החמרת הפגיעה ) ובמידה ולפני התאונה לא היו לכם כלל בעיות באיזור הפגוע, יש להצטייד במסמכים רפואיים המעידים על כך. בנוסף, חשוב לציין כי גם פוסט טראומה, קשיי שינה וחרדה לאחר התאונה גם הן נחשבות לפגיעה ויש לצרפן לתביעה אם אתם סובלים מהן או שהן הוחמרו מאז שהתרחשה תאונה.
חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה ולא לוותר לחברות הביטוח או להתייחס לטענותיהן ( במידה והן אינן נכונות, כמובן ) אלא להיאבק למען זכויותיכם.