לוגו משרד עו"ד פייפר כהן
לייעוץ עם עו"ד:

תביעת נזיקין מול המעביד – מה עושים?

 

תביעת נזיקין מול המעביד (נקראת גם תביעת חבות מעסיקים) היא עניין מרכב ומצריך חשיבה מיוחדת.

שתובעים נזיקין מול המעביד צריך לחשוב היטב במה התרשל המעביד כלפי העובד. אם המעביד לא התרשל, אז אין בסיס לתביעה ,והעובד לא יוכל לזכות בפיצויים מול המעסיק. הרבה פעמים לקוחות חושבים שיש להם סיכוי לתבוע את המעסיק, אולם הם לא בודקים הייתה איזה שהיא רשלנות של המעסיק.

אם לא הייתה רשלנות מעסיק לא נוכל לדרוש פיצוי נזיקי במסגרת תביעת נזיקין מול המעסיק. למשל, אם ניקח דוגמא של עובד שהכניס את היד שלו למכונה שלא ידע להשתמש בה, ברור שהמעסיק התרשל כלפי העובד. הרי על המעסיק להדריך את העובד ולוודא כי העובד פועל בהתאם להוראות החוק.

אם המעסיק לא ביצע את ההדרכות שנדרשות על פי החוק, לא נוכל לתבוע את המעסיק. אם עברנו את השלב הראשון וראינו שיש למעסיק אחריות כלשהיא כלפי העובד, עלינו להוכיח את שיעור הנזק. שיעור הנזק המשמעות שלו היא איזה פיצוי נקבל. כמובן שככל שיש לנו יותר נזק, על המעסיק לפצות את העובד. שיעור מרכב מאחוזי הנכות.

 

תביעת נזיקין מול המעביד - מה עושים
תביעת נזיקין מול המעביד – מה עושים

 

ככל שהנכות שתיקבע לעובד תהיה גבוהה יותר, כך הפיצוי שיוכל העובד גבוה יותר.

ככל שסבל של העובד גבוה יותר בעקבות הפגיעה גבוה יותר, גם כאן העובד יוכל לדרוש פיצוי גבוה יותר. לכן מאוד חשוב לבצע בדיקות ומעקבים לאורך זמן אפילו אם הנזק נראה ברור. אני זוכר לקוח שהנזק שלו היה ברור לאחר התאונה, היה מדובר בנזק בצוואר. הלקוח סירב לבצע בדיקות נוספות כי אף טיפול אותו עשה לא עזר לו, כך שמה הוא העדיף לעשות הוא להמשיך ולחיות עם הנזק.

חברת הביטוח סירבה להעניק לו פיצוי מלא על כאב וסבל, וטענה כי אם הנזק שלו קטן והוא לא במעקבים, אז הפיצוי על כאב וסבל אותה יוכל לדרוש העובד יהיה נמוך. בית המשפט קיבל את עמדת חברת הביטוח וטען שאם היה לו נזק משמעותי אז התובע היה עושה בדיקות, והיה יכול לדרוש פיצוי על כאב וסבל משמעותי. לעומת זאת זכור לי מקרה אחר של אישה , בת 62, לקראת גיל פרישה, שנקבעו לה 5% נזק עצבי בפנים.

כתוצאה הנזק העצבי בפנים כל החיים שלה התשנו מקצה לקצה, החיוך שלה נפגע, התדמית הנשית שלה נפגעה . היא ניסתה לעשות כל דבר אפשרי על מנת להקטין את הנזק אך היא לא הצליחה. הסבל היה נוראי, הפגיעה הנשית הייתה קשה, התדמית החברתית שלה נפגעה.

 

בית המשפט קבע לה פיצוי משמעותי של כאב וסבל.

לבסוף היא זכתה בתשלום כולל של 260,000 ש"ח שעיקר התיק היה על כאב וסבל. לסכום שתובעים נזיקים מול המעביד, חייבים להראות שיש איזה שהוא בסיס לרשלנות, ואם עברנו את העניין של רשלנות מול המעסיק, עלינו להוכיח את שיעור הנזק ואת מידת כאב וסבל. זכרו טרם הגשת תביעה כדאי להתייעץ עם עורך דין מנוסה!

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד פייפר כהן בפייסבוק | עו"ד פייפר כהן ביוטיוב | מייל אישי: [email protected]

הצלחות המשרד

אישור זכאות ל74% נכות, 100% אי כושר וקצבה קבוע
אישור זכאות של 19% נכות עקב פגיעה ברגל במהלך עבודה
אישור זכאות ל75% נכות, 65% אי כושר וקצבה קבועה
הגדלת זכאות ל25% נכות, תובע שעבר תאונת עבודה בעבר
דוח ועדה הרפואית – נמצא זכאי לפיצויים עקב תקיפה
אישור זכאות קצבת נכות והכרה של 63%, ו-65% אי כושר

זקוקים לייעוץ? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ!