החמרת מצב ביטוח לאומי תקנה 36 – אחרי שהסתיים הדיון בנכות עבודה.
נקבעו לכם אחוזי נכות בתביעה לתאונת עבודה, עולה שאלה איך אוכל לשפר את האחוזים שקבעו לי.
שפור אחוזי הנכות שנקבעו חשוב מאוד אם רוצים לעבור בנכות עבודה לקצבת נכות עבודה (מעל ל-20%) או אם מדובר בתביעה של תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה, בה אחוזי הנכות שנקבעו מחייבים את חברת הביטוח.
הצעד הראשון לתביעת החמרת מצב בנכות עבודה – הוא לבדוק אם אפשר להשיג אשור מרופא של קופת חולים על החמרה מצב.
על מנת להגיע לוועדות של ביטוח לאומי בתביעת החמרת מצב תקנה 36, על רופא בקופת חולים לחתום במסמך רפואי על כך שקיימת החמרה במצב. לא אחת רופא בקופת חולים עשוי לקבוע כי אין החמרה, ואם הוא לא חתם על המסמך, לא תוכלו להגיש תביעה לביטוח לאומי על החמרת המצב.
לכם השגת חתימה של רופא בביטוח לאומי בתביעת החמרת מצב בנכות עבודה חשובה מאוד. אם עברנו את השלב הראשון בתביעת החמרת מצב בנכות עבודה, עכשיו עוברים לשלב השני.
הגשת המסמכים לביטוח לאומי.
אז הדרך לוועדות קצרה יותר ואתם עשויים להיות מזומנים לוועדה בבטוח לאומי. לקראת הוועדות עליכם להתארגן היטב לוועדה, לבסס כל טענה וכל מסמך רפואי שעשוי להראות על החמרת מצב.
זכרו! וועדות הביטוח הלאומי שדנות בהחמרת מצב, לא ששות להעלות את אחוזי הנכות בנקל.
הוועדות יחפשו כל דרך להשאיר את הנכות שנקבעה ולא להעלות את המצב. זכור לי מקרה של וועדה בה הגיש לקוח החמרה על עניין ברכיים. על מנת לבסס את החמרת המצב הוא הראה בכל מסמך רפואי מדוע הבעיה בברכיים החמירה, וכי יש קושי להזיז את הברך. בשל העובדה כי בהרבה מסמכים רפואיים נכתב כי יש החמרה וכי בכל מסמך הסבירו את הסיבה להחמרת המצב בתביעת נכות מעבודה.
לוועדות הרפואיות לא נותרה ברירה אלא להעלות את אחוזי הנכות.
לסכום אם אנו עוסקים בתביעת החמרת מצב תקנה 36 יש לעבור את כל השלבים עד לתוצאה.
אך השלב הראשון הוא השלב הכי חשוב בדרך להחמרת המצב, בו עליכם להסביר מדוע המצב החמיר.