דוגמא למקרה בנושא פנסיה מוקדמת עקב "נכות / מחלה":
תגור בן 57 החל לסבול בשנים האחרונות ממחלות שהלכו והחמירו.
תחילה זה היו בעיות בלב שרק הקשו על תגור לעבוד , אחרי זה בעיות אורטופדיות שונות כמו בעיות בגב , בעיות בכתפיים ובצוואר שהלכו והחמירו עם כאבים בלתי נסבלים. תגור שעבד כמנהל שנים רבות במקום העבודה , לא ידע מה לעשות עם עצמו מרוב כאבים, העבודה לא הייתה מה שחשב, המעסיק דחה את הטענות של תגור לפנסיה רפואית מוקדמת.
אז העלו לו רעיון לצאת לדרך מעניינת לפנסיה רפואית מוקדמת עקב מחלה. הרעיון היה לעבור את הוועדות הרפואיות של משרד הבריאות ולראות איך משיגים פנסיה רפואית מוקדמת וגם אם אפשר פנסיה רפואית מוקדמת עקב נכות.
על מנת לגשת לוועדות תגור היה צריך להוכיח לכולם כי המצב שלו קשה מאוד וכי הוא לא יוכל לעבוד כלומר להראות לכולם כי מגיע לו פנסיה מוקדמת עקב מחלה.
הדרישה של הוועדות הרפואיות הייתה להגיע לרף של 50 אחוז נכות. רף קשה מאוד שכן לא ברור אף איך נקבעים אחוזי הנכות הרפואיים בוועדות הרפואית של משרד הבריאות. תגור לקח את הניירת שלו , בדק אותה ובחר להציג את חומרת הבעיות לוועדות ולהראות איך המחלות שלו משפיעות על כושר העבודה של.
ואכן הוועדות הרפואיות התרשמו מחומרת המחלות וקבעו לתגור 61 אחוז נכות רפואית.
הרופאים כתבו בפרוטוקול הוועדה כי אכן היה ניתן להתרשם מהקשיים של תגור לתפקד ולחזור למשרד בו עבד. התוצאה הייתה שתגור זכאי לקבל פנסיה מוקדמת עקב מחלה. והדוגמא של תגור היא לא המקרה הראשון של עובד אשר מעוניין לצאת לפנסיה מוקדמת עקב נכות.
במקרים כאלה חשוב מאוד להביא לידי ביטוי את חומרת הבעיות הרפואיות , להראות את הקשיים היום יומיים שנגרמים מהבעיות הרפואיות ולהלחם בוועדות הרפואיות על מנת לקבל אחוזי נכות.
זכרו ! המטרה היא להעמיק את הבעיות הרפואיות כך שתוכלו לעבור את רף 50 האחוזים , רף אליו מתקשים תובעים רבים להגיע.
מומלץ להתכונן אל הוועדות הרפואיות כאילו זה מבחן , לדעת להציג את הבעיות הרפואיות כנדרש , ולעשות הכל כדי להעלות את אחוזי הנכות.