אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב תובעי אובדן כושר עבודה היא האם קרן הפנסיה בה הם מבוטחים תספק להם נכות בגין אובדן כושר עבודה לצמיתות.
השאלה עולה במקרים בהם ברור שמצבו הרפואי של המבוטח לא עומד להשתפר, ומבוטחים רבים רוצים לקבל הכרה לכל החיים מבלי לעבור את הוועדות המייסרות החוזרות על עצמן מדי שנה בשנה.
כך היה גם אצל זיווה, עובדת רשות הדואר.
בגיל 42 החלה זיווה לסבול מדיכאון, בעיות גב והיצרות קשה בריאות. זיווה הגישה לחברת הביטוח שלה תביעת פנסיית לנכות ואובדן כושר עבודה אשר אושרה אך בתנאי שתחדש תביעה זו מידי שנתיים.
במקביל, תבעה זיווה את המוסד לביטוח לאומי תביעה לנכות כללית. תביעתה אושרה ונקבעה לה נכות לצמיתות ואחוזי נכות גבוהים עקב מצבה הנפשי שהעיד על פוסט טראומה, מצב ריאותיה ובעיות רפואיות נוספות. בהמשך הגישה זיווה גם תביעת פנסיית נכות ואובדן כושר עבודה אך נקבעו לה אחוזי נכות זמניים בלבד בטענה כי עקב גילה הצעיר יחסית מצבה עשוי להשתפר, זאת למרות שלדעת הרופאים שטיפלו בה מצבה של זיווה הינו לצמיתות.
בעזרתנו, זיווה הגישה בקשה לקרן הפנסיה וביקשה להכיר בה כנכה לצמיתות. לאחר שהוכח כי אין צפי לשיפור מצבה הרפואי השתכנעה קרן הפנסיה להפעיל את החריג בתקנון הקרן ולקבוע לזיווה אחוזי נכות לצמיתות.
המקרה של זיווה אינו היחיד, קיימים מקרים רבים אחרים בהם קרן פנסיה עשוי לאשר נכות קבועה לצמיתות בעניין תביעת פנסיית נכות ואובדן כושר עבודה.