לצערנו קיימים מקרים של פגע וברח אשר שונים מהותית ממקרים רגילים של תאונות דרכים. במקרים שבהם ידועים פרטיו של הנהג הפוגע ושל חברת הביטוח שלו, לרבות מקרים של פגיעה בהולך רגל על הנפגע להגיש תביעה אל חברת הביטוח של הרכב שפגע בו. אולם במקרים שבהם לא ידועים פרטי הנהג הפוגע או חברת הביטוח שלו, עדיין אפשר לקבל פיצוי וזאת במסגרת תביעה של הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים – קרנית
קרנית – הקרן למיצוי זכויות נפגעי תאונות הדרכים
קרנית היא גוף שתכליתו לפצות נפגעי נזק גוף אשר אינם יכולים לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע, או בשל תאונת פגע וברח, או בשל מקרים שבהם חברת הביטוח דוחה את בקשת התביעה בגין אי עמידה בתנאים ( לדוגמא, במקרה שהנהג כלל לא חידש את ביטוח החובה ולא שילם עליו, נתן לנהג לא מורשה לנהוג ברכב, התבצע פשע באמצעות הרכב ועוד ). לצורך הגשת תביעה לקרנית על הנפגע למלא טופס תביעה ולהגישו לקרנית יחד עם כל המסמכים שמעידים על הפגיעה בתאונה ועל הנזק כתוצאה ממנה.
הסבר לאופן הגשת תביעה לקרנית תוכלו למצוא כאן. מומלץ לקרוא היטב את ההנחיות וההסבר ולצרף את כל המסמכים המפורטים בעמוד 8. תביעה שלא תמולא כראוי עלולה להידחות או לקבל הצעת פיצוי נמוכה. מומלץ שלא להגיש את התביעה מיד לאחר התאונה אלא לבדוק עם הרופאים האם קיים נזק מתמשך כתוצאה מהתאונה ואף נזק עתידי. לשאלת חומרת הנזק קיימת השלכה ישירה על תפקוד יומיומי ואובדן כושר העבודה, דבר שיכול להשפיע על גובה הפיצוי.
ככל שהמסמכים שיוגשו יהיו מפורטים ומקיפים הן לעניין התאונה והן לעניין הנזק ויצורפו כל המסמכים הנדרשים – למשל : ויתור סודיות רפואית, אישור משטרה לתאונה, שמות עדים, דוחות רופאים ותוצאות בדיקות ואבחנות יהיה קל יותר לקרנית לברר את התביעה.