כיצד ניתן להגדיל את אחוזי הנכות בתאונת עבודה? תושב חולון בן 54 נפגע בתאונת עבודה כאשר התגלגל במדרגות. התובע עבד בתפקיד בכיר כאחראי על מכירות ושיווק במקום עבודתו, ניהל עובדים רבים תחתיו. כתוצאה מהתאונה נפצע התובע בכל איברי גופו, בין היתר גם בגב, בצוואר ובכתף. זמן קצר לאחר תאונת העבודה החל התובע לסבול מכאבים קשים ביותר שגרמו לו להיות קצר רוח וחסר סבלנות לאנשים שסביבו ונתקף בדיכאון וחרדות קשות. במקביל החל התובע לסבול מבעיית ריכוז שהלכה והתפתחה עם הזמן. התובע לא הצליח להשתלב בחייו בחזרה, עבודתו הופסקה והוא מצא את עצמו מובטל.
תגובת המוסד לביטוח לאומי
התובע ציפה כי המוסד לביטוח לאומי יכיר באחוזי נכות על הטראומה הקשה ממנה סבל, על הדיכאון ובעיות הריכוז שהקשו עליו לתפקד בחיי היום יום ועל הבעיות האורטופדיות שגרמו לו לכאב ולסבל. להפתעתו, הביטוח הלאומי סירב לפסוק לו אחוזי נכות גבוהים וקבע כי הפגיעה בריכוז אינה משמעותית ואינה קשורה לתאונה, ואף אם קיים סבל מכאב , הרי שהינו חסר משמעות ואין לפסוק עליו אחוזי נכות נוספים.
התובע הגיש ערעור לבית הדין לעבודה וביקש הכרה בקשיי הריכוז והדיכאון שמנעו ממנו לתפקד ולבצע את מטלות היום היום. ( התובע הגיע למצב בו הוא התנהל בפיזור נפש, שכח משימות חשובות והתקשה להתרכז לאורך זמן ). לכל אורך הדרך טען המוסד לביטוח לאומי כי אין צורך שייקבעו לו אחוזי נכות אורטופדיים מסיבותיו שלו. בית הדין לעבודה קבע כי נפלו פגמים קשים בהתנהלות הביטוח הלאומי והתיק חזר לוועדה. בוועדה החדשה נקבע כי אכן יש להעלות לו את אחוזי הנכות, וקבעו כי כאב הינו גורם סבל שיש להכיר בו בחישובי אחוזי הנכות.
התוצאה: פיצוי של 150,000 ש"ח וכן קצבה חודשית של 5,500 ש"ח לכל החיים.
עוד על המקרה: