איך ניתן להגדיל את אחוזי הנכות בתאונת עבודה? תושב חולון, בן 54, נפגע בתאונת עבודה כאשר התגלגל בכל המדרגות. התובע עבד בתפקיד בכיר, ניהל עובדים רבים תחתיו, היה אחראי על מכירות ושיווק במקום העבודה. כתוצאה מהתאונה נפצע התובע בכל איברי גופו, נפגע בגב, בצוואר, בכתף. בסמוך לתאונה התחיל התובע לסבול מכאבים קשים ביותר שגרמו להתעצבן, להיות לא סבלני לאנשים.
מה גם שלאחר תאונת העבודה החל לסבול מחרדות קשות, חוסר סבלנות לאנשים שמדברי איתו. חוץ מפגיעה זו לאורך הזמן החל התובע לסבול מבעיית רכוז שהלכה והתפתחה עם הזמן. כמובן שהתובע לא הצליח להשתלב במעגל העבודה, עבודתו הופסקה, הוא מצא את עצמו מובטל.
התגובה של הביטוח הלאומי
התובע ציפה כי המוסד לביטוח לאומי יכיר באחוזי נכות על הטראומה הקשה ממנה סבל, על בעיות הרכוז שמקשות עליו לתפקד בחיי היום יום ואף על הבעיות האורטופדיות שמקשות עליו לתפקד. ביטוח לאומי סרב לפסוק אחוזי נכות גבוהים, וקבע כי הפגיעה ברכוז אינה משמעותית ואינה קשורה לתאונה, ואף אם קיים סבל על כאב הרי שהסבל על הכאב הוא חסר משמעות ואין לפסוק עליו אחוזי נכות משמעותיים.
התובע הגיש ערעור לבית הדין לעבודה וביקש הכרה בדיכאון שלו, בבעיית הריכוז שמונעת לתפקד ולבצע את מטלות היום היום. ( התובע הגיע למצב בו הוא שכח המון דברים, לא מרוכז). לכל אורך הדרך טען בטוח לאומי כי אין צורך שייקבעו לו אחוזי נכות אורטופדיים. התובע ערער לבית הדין לעבודה. בית הדין לעבודה קבע כי נפלו פגמים קשים בהתנהלות הבטוח הלאומי והתיק חזר לוועדות.
בוועדות נקבע כי אכן יש להעלות לו את אחוזי הנכות תוך כדי כך קבעו כי שסובל מכאב שגורם לו להיות כאוב ומיוסר צריך לתת לכך משקל ונכות, ויש להתחשב במצב זה.
התוצאה: פיצוי של 150,000 ש"ח וכן קצבה חודשית של 5,500 ש"ח לכל החיים.
עוד על המקרה: