חברות הביטוח מבטחות מבוטחים רבים בפוליסות הסיעוד.
אנו בוחרים לשלם כספים רבים על ביטוחים סיעודיים שונים למיניהם ודווקא ברגע האמת, בו אנו זקוקים לחברת הביטוח, דווקא אז חברת הביטוח מפנה לנו את העורף ומכשילה אותנו.
אחת השאלות שלקוח שמתקשר שואל אותנו לאחר שמגיע רגע האמת היא: ממה אני צריך להיזהר? ולפעמים: איך אוכל להגדיל את הסיכויים שלי לזכות בתביעות סיעוד?
חברת הביטוח תחפש את הצהרת הבריאות עליה חתמתם מיד לאחר שהצטרפתם. לא אחת מבוטחים נוטים לשכוח בעיות רפואיות שקרו להם בעבר לפני שהצטרפו לביטוח ואז חברת הביטוח טוענת כי לא מגיע להם פיצוי.
באותו רגע צריך לעצור ולחשוב: מה עליי לעשות? האם חברת הביטוח צודקת? האם אפשר לצאת מזה? לא אחת התשובה היא שאין מה לעשות, והרבה פעמים יש הרבה דרכים לצאת ממצבים כאלו לא נעימים ולהגיע למצב בו תביעות הסיעוד אותן אנו מגישים כן יאושרו וכן נוכל לקבל כספים על מנת לממן את ההוצאות הרבות בטיפולים הסיעודיים.
לפעמים קורה מצב שאכן הצהרנו על משהו אולם הבעיה הרפואיות עליה הצהרנו לא היא זו שגרמה לנו להיות במצב הסיעודי. התוצאה היא שלא אחת חברת הביטוח חייבת להכניס את היד לכיס ולשלם כספים. חברת הביטוח מכירה את כל הכללים, אולם לא אחת בבתי המשפט ההחלטות לרוב הן לטובת המבוטחים המסכנים, שכל המטרות שלהם הן לקבל פיצוי על הכספים הרבים ששילמו כל השנים לעת צרה .
המקרים בהם חברת הביטוח חוייבה לשלם פיצוי כספי בעת טענה של אי גילוי על מצב רפואי קודם הם רבים מאוד ויש לבדוק את טענות אלו. לפעמים גם השאלות אותן שאלה חברת הביטוח בעת ההצטרפות לביטוח לא ברורות. גם במקרה כזה חברת הביטוח מחויבת לשלם את תביעת הסיעוד לחולים.
עוד עניין שיש לקחת בחשבון כשמגישים תביעות סיעוד– ישנן הרבה מחלות שעשויות לזכות את החולה בפיצוי סיעודי בעת שמוגשת תביעת סיעוד. למשל, מחלת דמנציה עם צורך במישהו שישגיח. גם אז חברת הביטוח חייבת לשלם אם התובע יוכל להוכיח את הטענות על מצב דמנציה.
אולם לא אחת חברת הביטוח תעשה הכל על מנת להכחיש את המצב ולעשות הכל כדי לא לשלם לתובע את התביעה . התוצאה היא שיש להילחם עם חברת הביטוח על התוצאה הקשה . לפעמים חברת הביטוח טוענת כי אותן פעולות אותם בודקת חברת הביטוח על מנת לקבוע אם חולה הוא במצב סיעודי- פעולות של הלבשה ,רחצה, מעברים, אי שליטה על סוגרים, ניידות- לא מתקיימות באופן מלא או באופן חלקי.
כלומר, חברת הביטוח תטען כי המבוטח יכול לבצע את כל הפעולות או חלקן והמצב בו יכול לבצע המבוטח את הפעולות באופן חלקי, לא מזכה אותו במצב סיעודי. התוצאה היא לא ברורה. במצבים כאלה אנו ממליצים למבוטח לצאת ולהילחם עם חברת הביטוח.
הרי אם סכום הביטוח בפוליסה הוא גבוה, לחברת הביטוח יש אינטרס גדול שלא לאשר אותו, להתיש את המבוטח, הכל כדי לעכב את התשלום. למשרדי פייפר כהן ניסיון רב בתביעות סיעוד, ואנו עורכי דין שמומחים לתביעות סיעוד. במשך השנים ייצגו לקוחות רבים והיינו אחראים על התשלומים שמשולמים והצלחנו להפוך לא אחת הרבה החלטות לטובת לקוחות המשרד.