במציאות של שנת 2017 מורים נמצאים בלחץ הולך וגובר עליהם.
במהלך השנה האחרונה אנו עדים לכך שגלי האלימות כלפי מורים רק הולכים וגדלים מידי שנה. מהצד השני המורה מרגיש לא אחת כי הוא נשאר לבד במערה מול משרד החינוך לאחר שהוא נפגע.
כמשרד עורכי דין שמטפל בתביעות מורים מול משרד החינוך ונגד משרד החינוך, אנו נתקלים במורים שמרגישים "שדמם הפך להפקר".
השאלה הראשונית שאותם מורים שואלים מה עושים שקורה לנו נזק גדול, איך אוכל להתמודד מול משרד החינוך. נכון שמשרד החינוך הוא גוף גדול וחזק מאוד. לכן קיימת את מערכת המשפט שנועדה לפקח על עבודת משרד החינוך ולהגן על המורה הנטוש. זכור לי מקרה קשה של מורה שנשארה נכה עם שיתוק ברגליים.
היא מתארת שאיך שקרתה התאונה באו ואמרו לה שאין לה נזק, שהיא עושה הכל כדי לא לחזור לעבודה. את המורה הטריד דבר אחד לרפא אותה, ולעמוד בתשלומי ההוצאות הרבות שהיא צריכה לשלם.
באמצעות המשרד המורה יצאה למתקפה נגד משרד החינוך, הצליחה לראות למשרד החינוך כי במקרה שלה בטוח התרשלו. התוצאה הייתה כי משרד החינוך ניהל איתה משא ומתן על מנת לסיים את התיק מחוץ לכותלי בית המשפט. התוצאה שלמורה נשארה משכורת קבועה , בעזרת הפיצוי שקיבלה בתביעת הנזיקין מול משרד החינוך, היא הצליחה לשלם את ההוצאות שלה החודשית .
במקרה אחר מורה נפצעה בפנים שלה. לאחר האירוע הקשה בה המורה קיבלה מכה בפנים, היא הרגישה כאבי ראש קשים שמלווים אותה עד היום. הרשלנות של משרד החינוך הייתה כתובה על הקיר, שכן התלמיד המכה היו אזהרות להעביר אותו לחינוך מיוחד, אך מנהלת בית הספר כמובן שלא רצתה לפגוע בהורים ופחדה מהם.
התוצאה הייתה שלמרות הנזק הקל באופן יחסי המורה קיבלה פיצוי ממשרד החינוך, וגם כאן בעזרת הפיצוי ממשרד החינוך, היא הצליחה לשפר את איכות חייה ולהתקדם הלאה. בעניין מורים ברוב המקרים ניתן למצוא הפרה של הוראות החוק, ושוב הכל קשור לעומס הרב המוטל על המורים היום.