נפגעי תאונות דרכים רבים מגלים לצערם שדווקא כאשר הם זקוקים לו יותר מכל, המוסד לביטוח לאומי מפנה להם כתף קרה כאשר הם מתלוננים על כאבים, פגיעה בריכוז ובזיכרון עקב זעזוע מוח או פגיעה בצוואר. גם פגיעה בצוואר יכולה לגרום לתופעות קשות של חוסר ריכוז, קשיים קוגניטיביים כאלו ואחרים וכאבים עזים ומפושטים אשר יכולים להקרין לחזה, לזרועות ולגב. פגיעת וייפלש לדוגמא, הינה פגיעה נפוצה מאד בתאונות דרכים קלות הנגרמת כאשר הצוואר מתנועע אחורה וקדימה ( ייתכן גם ימינה ושמאלה במקרה של פגיעה מן הצד ) ללא שליטה, ועשוי לגרום לשורה של נזקים במערכת העצבים בעמוד השדרה הצווארי, ובין היתר לגרום לכאב כרוני וקשיים בתנועת הצוואר. גם זעזוע מוח יכול להותיר את אותותיו חודשים ואף שנים לאחר הפגיעה. רבים מתלוננים על פגיעה בעבודה מאחר והם אינם מסוגלים להתרכז בעבודתם, סובלים מכאבי ראש מקבציים קשים, טשטוש ראייה, סחרחורות ולפעמים גם התעלפויות כתוצאה מהפגיעה שספגו. הקושי העיקרי מול המוסד לביטוח לאומי וגם חברות הביטוח השונות הינו שלב ההוכחה כי כל הסבל הנורא הזה אכן נובע מן הפציעה בתאונה.
הוכחת הקשר בין התאונה לבין קשיי ריכוז, קשיי זיכרון, כאב כרוני או כל תופעה אחרת הגורמת סבל לאדם
חכמים נוהגים לומר שסוף מעשה במחשבה תחילה, ואכן, גם אם עברתם תאונת דרכים קלה ואינכם חשים בכל כאב או בעיה, רוצו מיד להבדק. קשיי זכרון, קשיי ריכוז, כאבים כרוניים בראש ובצוואר ושלל בעיות נוספות עלולים לתקוף אתכם ימים ואף שבועות לאחר התאונה, וללא תיעוד מתאים, חברת הביטוח והמוסד לביטוח לאומי יתקשו מאד למצוא את הקשר. מיד לאחר התאונה דאגו להיבדק באופן מקיף, לקבל מסמכי שחרור, המלצות והפניות, ולשמור אותם. במידה ואכן יסתבר כי נגרם לכם נזק באותו היום שאת אותותיו אתם מתחילים להרגיש רק לאחר זמן מה, תיעוד זה ישמש לכם בסיס לתביעה בגין פגיעת וויפלש או פגיעת ראש, גם אם קלה. בנוסף, רצוי ומומלץ ביותר לגשת לקבלת חוות דעת מקצועית רפואית מרופא משפחה או רופא מתחום הכאב, עמוד השדרה או כל דבר אחר שממנו אתם סובלים, ולוודא שהוא מתאר כי סביר להניח שיש קשר בין מה שאתם חווים לחבטה שספגתם במהלך תאונת הדרכים.
במידה ומדובר במקרה של תאונת עבודה, בנוסף לכך יש גם לבדוק האם התאונה נגרמה בשל רשלנות של מעסיקכם. רשלנות במקום העבודה יכולה לזכות אתכם בפיצוי ניכר, ואם אתם חושדים כי מעסיקכם לא מילא אחר כל הוראות הבטיחות ולא עשה די כדי למנוע את התאונה, לדוגמא, כפה עליכם להשתמש בכלי רכב לא תקין ובשל כך נגרמה תאונה, או כפה עליכם לנהוג למרות שאינכם מיומנים בנהיגה או לא מחזיקים ברשיונות המתאימים וכדומה, רצוי שתבדקו זאת לעומק.
בנוסף לכאב ולסבל הגופני, רבים מנפגעי תאונות הדרכים מתלוננים גם על מצבים של פוסט טראומה, חרדה, דיכאון, קושי לתפקד וקושי לחזור לעבודה. חשוב שתדעו שגם מצבים נפשיים כעין אלו יכולים לזכות אתכם בפיצוי או באחוזי נכות, ולכן חשוב כל כך לציינם במהלך התביעה. צרפו חוות דעת של רופא מתחום הפסיכיאטריה אשר יציין את הקשר הסביר שבין התדרדרות המצב הנפשי שלכם ובין התאונה.
ספקו את כל המסמכים הרפואיים שיש בידיכם, לרבות מרשמי תרופות, הפניות, סיכומי טיפול, אישפוזים, וכל מה שרלוונטי, על מנת שאפשר יהיה להבין למה אתם זקוקים בהווה ובעתיד על מנת להשתקם בצורה מוצלחת מן המצב הרפואי הנפשי או הפיזי שאליו הגעתם עקב התאונה.
אם גם אתם נפגעתם מתאונת דרכים, חשוב שתפנו אל עורך דין תאונות דרכים. משרד עורכי הדין פייפר כהן סייע למאות אנשים להתמודד מול חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי, ולהגיע לתוצאות הטובות ביותר. המשרד ילווה, ייעץ, ייצג וידריך אתכם בכל שלב ושלב, עד להצלחת התהליך.