כמעט כל לקוח אשר רגלו דורכת במשרדנו לאחר תאונת אופנוע או כל תאונת דרכים אחרת, שאלתו הראשונה תהיה – 'כמה פיצויים אני אוכל לקבל על תאונת הדרכים שעברתי?'
על מנת להכניס מעט סדר לנושא, חשוב להסביר תחילה כיצד מחושבים פיצויים בגין תאונת דרכים . הן חברות הביטוח והן המוסד לביטוח לאומי זקוקים למספר קריטריונים כדי להבין את היקף הנזק שנגרם לכם עקב התאונה, ולכן עליכם להציג את הנתונים הבאים בבואכם להגיש תביעה:
- השכר שקיבלתם לפני התאונה – נתון זה הינו חשוב על מנת להבין כיצד נראו חייכם לפני התאונה מן ההיבט הכלכלי, וכיצד הוא נפגע לאחריה. לאחר שתשקפו לחברת הביטוח או למוסד לביטוח לאומי את רמת החיים שלכם לפני התאונה ורמת החיים שלכם לאחריה, באיזו מידה איבדתם את כושרכם לעבוד ולפרנס את המשפחה כפי שהייתם רגילים בעבר, אילו הוצאות כבדות נחתו עליכם, האם נאלצתם לבצע התאמות מסויימות בביתכם או לרכוש ולהשכיר ציוד רפואי, וכדומה.
- היקף הנזק הגופני והנפשי שנגרם לכם – חשוב מאד לבנות תיק רפואי מקיף ומוצק אשר מתאר את כל הפגיעות הגופניות והנפשיות שנגרמו לכם עקב התאונה, לרבות שברים, נקעים, פריקת מפרקים, פגיעות פנימיות, חתכים ושיפשופים, ואפילו צלקות שנגרמו בתאונת דרכים ככל שהתיק הרפואי יהיה מפורט יותר, כך תוכלו לקבל פיצוי רחב יותר כדי לדאוג לטיפול רפואי ראוי על כל ההיבטים השונים.
- מהו הטיפול שעברתם או עדיין עוברים? – האם אושפזתם בעיקבות התאונה? נזקקתם לשיקום? לתרופות? לפיזיותרפיה או לעזרים רפואיים? הפיצוי צריך לכסות הוצאות אלו בהווה וגם בעתיד על פי המלצות הרופאים.
המקרה של חגית
חגית, בת 34, היתה אישה צעירה שאהבה לבלות וליהנות מהחיים. למרבה הצער היא חוותה תאונת דרכים שהותירו אותה עם פגיעות ראש, צוואר וחזה קשות מהן התקשתה להשתקם. מאישה תוססת שנהגה לרקוד, לשיר, לנסוע לחו"ל ולבלות עם חברים, הפכה חגית לאישה מסתגרת בביתה עם צלקות קשות מניתוחים שעברה, מחרדות קשות ופחדים. חגית אובחנה כסובלת מתסמינים מתמשכים של פגיעת וויפלש ופוסט טראומה ונזקקה לטיפולים רבים. כאשר חגית פנתה אלינו שאלתה הראשונה היתה האם הפיצויים שהיא צפוייה לקבל יוכלו לכסות הוצאות של ניתוחים פלסטיים לשיפור מראה הצלקות שקיוותה לעשות ולעבור להתגורר למשך מספר חודשים בכפר שיקומי המטפל בפגועי נפש באמצעות סביבה רגועה, ריפוי בעיסוק, יוגה ותרפיה מבלי לחשוש לחובות מצטברים כשתשוב בחזרה לדירתה השכורה. חגית קיוותה שבאמצעות כל זאת תוכל להרגיש יותר טוב עם עצמה ולחזור למה שהיתה פעם, לפני התאונה. לאחר שבעזרתנו הגישה חגית בקשה לקציבת אחוזי נכות מן המוסד לביטוח לאומי, ובמהלך הועדה הרפואית ייצגנו אותה והסברנו לרופאי הועדה את המצב הקשה שאליו היא הגיעה, נקבעו לה 40% נכות שזיכו אותה במענק חד פעמי, קצבה וגם סל הטבות והקלות שסייעו בידה רבות. חגית שהתה בכפר עד שחשה שהיא מוכנה לצאת שוב לחיים, עברה מספר ניתוחים לתיקון הצלקות והשתלות עור שהשיבו לה את יופיה הטבעי, והיא אפילו הצליחה להקים עסק משלה שתרם רבות לביטחונה העצמי וסיפק לה פרנסה יציבה לאורך שנות ההחלמה הארוכות שעוד ציפו לה.
המקרה של יהושוע
יהושוע, בן 63, הגיע אלינו לאחר תאונת דרכים עם תסמינים חמורים של Complex Regional Pain Syndrome – CRPS. תסמונת זו הנובעת מפגיעה קשה במערכת העצבים גורמת לכאב עז ובלתי פרופורציונלי לפגיעה עצמה, נפיחות, חום מקומי, שינויים בצבע העור ובמראה האיבר. בדרך כלל נוטה התסמונת לתקוף את הגפיים, אך היא יכולה להיות מורגשת בכל הגוף. לא ידוע מה מקור התופעה אך היא מתרחשת בדרך כלל לאחר חבלה, שיכולה גם להיות קלה עד בינונית ולא בהכרח קשה. יהושוע סבל מכאבים כה קשים בידו עד שלא יכול היה להניע אותה, וגם המגע הקל ביותר היה גורם לו לזעזוע של כאב בשל הרגישות הרבה למגע. כדי לסייע לו, הגשנו בקשה למוסד לביטוח לאומי ונאבקנו על הכרה ביהושוע ובתסמונת ממנה סבל. בתחילה דחה המוסד לביטוח לאומי את תביעתנו, ולאחר מכן ניסה לתת ליהושוע נכות זמנית בלבד, אך לבסוף לאחר מאבק בלתי מתפשר הצלחנו להגיע לתוצאות הטובות ביותר של הכרה מלאה ביהושוע ובתסמונת שממנה סבל. יהושוע זכה לאחוזי נכות שאיפשרו לו להשתקם ולהתמודד טוב יותר עם התסמונת, ופתח את הדרך לחולים רבים כמותו שעדיין סובלים מן התסמונת לקבל הכרה.
נתונים מתוך ספר המבחנים הרפואיים של המוסד לביטוח לאומי
בטבלה זו תוכלו לראות דוגמאות לנזקים מתמשכים לאחר תאונת דרכים ואחוזי הנכות הנקבעים להם, אולם חשוב להדגיש כי אחוזי הנכות אמנם מתבססים על טבלה זו, אך בפועל משקפים גם את גובה השכר שלכם, הנזק שנגרם לתפקוד היומיומי שלכם, ועוד גורמים נוספים אשר משפיעים על קביעת אחוזי הנכות הסופיים:
סוג הפגיעה | אחוזי הנכות |
פגיעה נפשית – מצב פוסט פסיכוטי עם סימני ליקוי ניכרים, הגבלה של כושר העבודה והפרעה בולטת בדפוסי ההתנהגות והתפקוד הנפשי והחברתי | 40% |
פוסט טראומה – רמיסיה חלקית עם אפיזודות אפקטיביות חוזרות ועם סימנים קליניים ברורים, קיים צורך בטיפול תרופתי קבוע, קיימת הפרעה קשה בתפקוד | 50% |
פגימות בעצבי המוח – פגיעה קשה עם כאב הדורש טיפול מניעה יום-יומי בתרופות ייעודיות למשך חצי שנה לפחות | 40% |
אם גם אתם סובלים מכאבים ומהשפעות מתמשכות לאחר תאונת דרכים, אל תהססו ובואו להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים. פנו אל משרד עורכי הדין פייפר כהן ואנו נאבק גם עבורכם עד שתגיעו למיצוי זכויות, כדי שתוכלו לטפל בעצמכם, להשתקם ולחזור לחיים מלאים גם לאחר תאונת דרכים.
יש מקרים שבהם ניתן לשער זאת, אולם חשוב לזכור כי כל מקרה של תאונת דרכים הינו לגופו. חברת הביטוח לדוגמא, לא תיתן למבוטח סכום העולה על זה שנחתם בפוליסה, והמוסד לביטוח לאומי יקבע את גובה הקצבאות או התשלומים החד פעמיים על פי אחוזי הנכות שנקבעו לכם. הקריטריונים העיקריים לקביעת גובה הסכום לפיצוי הינם גובה השכר לפני התאונה, השפעת התאונה על חייכם, כלומר, האם נפגע התפקוד היומיומי וכושר העבודה שלכם ועוד, הטיפול שעברתם או תצטרכו לעבור, היקף הפגיעה בגופכם ונפשכם וכדומה.
זה נכון חלקית, אם כי חשוב לזכור שכל אדם אשר נפגע בתאונת הדרכים חווה זאת קצת אחרת. רקדן שאיבד את יכולתו לרקוד יקבל סכום לפיצויים ההולם את הנזק שנגרם לו שלא יהיה זהה לרופא לדוגמא, שהפגיעות ברגליו לא מונעות ממנו להמשיך להתפרנס ממקצועו. כל מקרה הינו לגופו, ועל מנת למצות את הזכויות שלכם ולהגיע לתוצאות הטובות ביותר עליכם לפנות לאיש מקצוע מיומן ומנוסה כעורך דין. משרד עורכי הדין פייפר כהן טיפל בהצלחה במאות מקרים של תאונות דרכים ויסייע גם לכם למצות את הזכויות שלכם כנפגעים.
לכל נפגע תאונות דרכים יש זכויות. חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי אמורות להעניק לכל נפגע פיצוי על פגיעות נפש וגוף, אובדן ימי עבודה, כיסוי הוצאות על טיפולים וכדומה. אולם הדרך לקבלת הפיצוי המקסימלי שמגיע לכם אינה כה פשוטה. מסיבה זו רצוי ומומלץ לפנות למומחים. משרד עורכי הדין פייפר כהן טיפלו בהצלחה במאות מקרים של תאונות דרכים, וסייעו גם לכם להגיע לתוצאות הטובות ביותר ולמצות את הזכויות שלכם כנפגעי תאונות דכים.
במידה ועברתם תאונת דרכים, חשוב להעזר במומחים. משרד עורכי הדין פייפר כהן טיפל בהצלחה במאות מקרים של נפגעי תאונות דרכים, נאבק למען מימוש הזכויות שלהם הן מול חברות הביטוח השונות והן מול המוסד לביטוח לאומי על מנת לאפשר להם להתאושש ולהחלים ללא דאגות כלכליות.