וויפלש ( צליפת השוט )
פגיעת וויפלש או פגיעה בעמוד שדרה צווארי הינה בין הפגיעות השכיחות ביותר בתאונות דרכים ועלולה להתרחש גם בתאונות הנחשבות 'קלות'. הנזק הנגרם מפגיעה זו עשוי להיות כאבים עזים באזור הצוואר והכתפיים שעשוי להקרין גם לחזה ולזרועות, בלטים ופריצות דיסק, מתיחת שרירים וגידים, ובמקרים חמורים במיוחד גם פגיעה עצבית שעלולות להיות לה השלכות חמורות.
המקרה של רחל
רחל, בת 38, נפגעה בצוואר במהלך תאונת דרכים. לאחר התאונה החלה רחל לסבול מכאבים עזים בצוואר ובראש ומירידה בריכוז ובזיכרון. מאחר ורחל עסקה בתפקיד בכיר, הפגיעות הללו הפריעו לה מאוד למלא את תפקידה כראוי. לאחר שפנתה למספר רופאים אך קצרה ידם מלעזור, החליטה רחל לעזוב את מקום עבודתה מאחר ולא הצליחה לבצעה כראוי. במקביל, רחל הגישה דרכנו בקשה לביטוח לאומי להכיר בה כנכה ואכן נקבעו לה בועדה רפואית 26% אחוזי נכות.
בהמשך, תבעה רחל בסיוענו את חברת הביטוח שלה על אובדן כושר עבודה וזכתה גם לפיצויים.
המקרה של רחל הוא לא היחיד , קיימים הרבה תאונות דרכים – תאונות עבודה בה מעורבת פגיעה בצוואר, או מה שנקרא גם מכת WHIPLASH .
צרו קשר עם עורך דין תאונות דרכים >>
המקרה של אושיק
אושיק, בן 58, עבר תאונת דרכים קלה שלאחריה החלו חייו להשתנות מן הקצה אל הקצה. מאדם פעיל חובב ספורט שעבד שעות ארוכות הפך למסתגר בביתו לאחר שהחל לסבול ממיחושים וכאבים עזים באיזור הגב העליון, הצוואר, הכתפיים והחזה, כאשר גם לבצע משימות פשוטות בעבודה כבר לא היה מסוגל לעשות. רק לאחר חודשים ארוכים בהם הכאב רק הלך והתעצם, פנה אל רופא שאיבחן אותו כסובל מפריצת דיסק צווארית שנגרמה מן התאונה בשל תנועת צליפת השוט. אושיק לא ידע איך לגשת לחברת הביטוח כדי לתבוע בפוליסת התאונות האישיות (פוליסת נכות מתאונה) ולכן נמנע מלעשות כן, אבל בסופו של דבר לאחר שנאלץ לעזוב את מקום עבודתו בשל חוסר יכולתו לתפקד, הוא פנה אל משרדנו.
שלחנו את אושיק לערוך בדיקות מקיפות אשר חשפו את מימדי הנזק שגרמה פריצת הדיסק ואת ההשלכות החמורות שלה על אורח חייו. לאחר שבעזרתנו עמד אושיק לועדה רפואית במוסד לביטוח לאומי הוא זכה ב38% אחוזי נכות שהעניקו לו הטבות משמעותיות, ובמקביל גם פנה אל חברת הביטוח שלו שפיצתה אותו בסכום שאפשר לו לקבל טיפול שיקומי מוצלח.
נתונים מתוך ספר המבחנים הרפואיים של המוסד לביטוח לאומי
בטבלה זו תוכלו לראות דוגמאות למספר מקרים נפוצים של פגיעות צוואריות ואחוזי הנכות הנקבעים להם, אולם חשוב להדגיש כי אחוזי הנכות אמנם מתבססים על טבלה זו, אך בפועל משקפים גם את גובה השכר שלכם, הנזק שנגרם לתפקוד היומיומי שלכם, ועוד גורמים נוספים אשר משפיעים על קביעת אחוזי הנכות הסופיים:
סוג הפגיעה | אחוזי הנכות הצפויים |
קבוע עמוד השדרה הצווארי ANKYLOSIS CERVICAL בזוית נוחה | 30% |
קבוע עמוד השדרה הצוואריANKYLOSIS CERVICAL בזוית לא נוחה | 50% |
הגבלת תנועות בעמוד השדרה הצווארי SPINE CERVICAL במצב קל | 10% |
הגבלת תנועות בעמוד השדרה הצוארי SPINE CERVICAL במצב בינוני | 20% |
הגבלת תנועות בעמוד השדרה הצוארי SPINE CERVICAL | 30% |
אם גם סובלים מכאבים עזים לאחר תאונת דרכים ורוצים לממש את הזכויות שלכם מול המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח השונות – זכרו להתייעץ עם עו"ד מנוסה טרם הגשת תביעה בנושא!
פגיעת וויפלש או צליפת השוט הינה אופיינית לתאונות דרכים, גם אם הן קלות, בה צוואר הנפגע נע במהירות אחורה וקדימה ( או במקרה של פגיעה מצד המכונית – ימינה ושמאלה ) ללא שליטה, עד כדי גרימת נזק לחוליות, לרקמות, למערכת העצבים ולעמוד השדרה בכללותו. מסיבה זו, נפגעים רבים מצליפת שוט סובלים מכאבי צוואר קשים שעשויים להקרין גם לכתפיים, לזרועות, לגב ולחזה, ולעיתים סובלים ממגבלה בתנועתיות הצוואר.
במידה ונפגעתם מוויפלש, עליכם להגיש בקשה לפיצוי לחברות הביטוח, או במקרה של תאונת עבודה למוסד לביטוח לאומי על סמך תיק רפואי מפורט המתאר את כל היקף הנזק שנגרם לכם, וההשפעה שיש לפציעה על תפקודכם היומיומי ועל יכולתכם להתפרנס. מומלץ ורצוי לעשות זאת בליווי של עורך דין בקיא ומנוסה כמו משרד עורכי הדין פייפר כהן וזאת כדי להעלות את הסיכויים להצלחת התביעה ולהגיע לתוצאות הטובות ביותר עבורכם.
חברות ביטוח רבות נוטות לדחות תחילה את התביעה של לקוחותיהן כדי 'לבדוק' האם הם יתעקשו או יוותרו. זה לא בסדר אבל בסופו של דבר חברות הביטוח הינן גוף עסקי המעוניין בשורת רווח בסוף השנה. על ידי פנייה לעורך דין בקיא ומנוסה דוגמת משרד עורכי הדין פייפר כהן בכל שלב של התביעה, גם לאחר דחייה, תוכלו להגיע לתוצאות הטובות ביותר עבורכם ולהשיג את המגיע לכם.
במידה ופגיעת הוויפלש ממנה אתם סובלים משפיעה קשות על התפקוד היומיומי שלכם, מונעת מכם לעבוד ולפרנס את עצמכם ואת משפחתכם, גורמת לכם סבל רב ולהפרעה קשה באיכות חייכם, סביר להניח שתקבלו אחוזי נכות. כמה? זה נתון לשיקוליה של ועדה רפואית שתבחן אתכם. רצוי ומומלץ לפנות לעורך דין בקיא ומנוסה בתחום שייצג אתכם מולה על מנת לשפר את הסיכויים שלכם לקבל אחוזי נכות שישקפו נכונה את המצב הבריאותי שלכם.