צליפת שוט הינה פגיעה בעמוד השדרה הצווארי הנמנית עם הפציעות השכיחות ביותר בתאונות הדרכים. מכיוון שמדובר בנושא מוכר היטב לחברות הביטוח, הן פיתחו נטייה לדחות חלק מהתביעות המוגשות אליהן במידה והן חושדות כי מדובר במקרה שאינו מצדיק פיצוי. נשאלת השאלה, כיצד ניתן לקבל על צליפת שוט פיצויים בשל תביעת ביטוח ועל איזה סכום יעמדו התגמולים.
מה צפויה להשיב חברת הביטוח לגבי תביעתכם?
במקרה שתבקשו מחברת הביטוח לגבי צליפת שוט פיצויים, סביר להניח שהיא תנסה לטעון למתן פיצוי קטן לכל היותר משום שעל פניו לא נגרם כל נזק לאותו נפגע. הטיעון הנפוץ ביותר בו משתמשות חברות הביטוח במקרה של צליפת שוט מתאונת דרכים הוא שמדובר בפגיעה פשוטה בלבד עם קושי קל ואף זמני בהזזת הצוואר. אולם המציאות מראה כי תאונות דרכים עם פגיעה של צליפת שוט עשויות לגרום לנזק בלתי הפיך למערכת העצבים, לגידים, לכלי הדם ולחוליות וגם לגולגולת של הנפגע, וכי נזקים אלו עלולים לפגוע קשות בתפקודו.
המקרה של אפרת
באחד המקרים בהם טיפל משרדנו נגרמה צליפת שוט לאישה צעירה בת 38, אמא ל -4 ילדים בשם אפרת. למרבה הצער, היא עברה תאונת דרכים בדרך חזרה מעבודה מה שהוגדר כתאונת עבודה. בתחילה נראתה תאונת הדרכים כקלה ורגילה, התלונות של אפרת היו תלונות מוכרות וצפויות על כאבים באיזור צוואר, אולם ככל שהזמן עבר, הכאבים הלכו והתגברו ללא כל הסבר רפואי מניח את הדעת. אפרת חוותה גם פגיעה בריכוז ובזיכרון אשר פגעו בעבודתה. בעת התאונה הנפגעת שימשה בתפקיד בכיר אחראית על שיווק תוכנות לחברת הייטק. היא מתארת שככל שהזמן עבר היא התקשתה לבצע את העבודה בלי סיבה ברורה. כמובן שחברת הביטוח הציעה בתחילת הדרך פיצוי על הפגיעה של צליפת שוט רק 12,000 ש"ח, זאת על מנת לעשות הכל כדי שהתובעת "תקנה" את הפיצוי ותסגור את התיק מחוץ לכותלי בית המשפט, אך אנחנו לא ויתרנו ונאבקנו על זכותה של אפרת למצות את הזכויות שלה, ובעזרתנו אפרת זכתה לפיצוי משמעותי ומתקבל על הדעת שאיפשר לה לטפל בעצמה באופן מיטבי.
כל מה שצריך לבדוק בעת של צליפת שוט בתאונת דרכים
תחילה יש לשים לב אם הכאבים בצוואר הולכים ומתגברים. לאחר התאונה הרבה פעמים הנזק לא ברור, אולם ככל שהזמן חולף עשוי להופיע קושי להזיז את הצוואר וכאבים הולכים וגוברים. תופעות של כאבי ראש ופגיעה בריכוז הינן נפוצות גם כן במקרים אלו. במצב כזה, עליכם לפעול ולהוכיח כי הפגיעה קרתה בעקבות צליפת השוט בתאונת הדרכים. חשוב לשמור ולתעד כל מסמך רפואי מרגע התאונה ואילך, וככל שהתיק הרפואי יהיה בנוי באופן מקצועי וממצה יותר, כך עולה הסיכוי שתקבלו פיצוי גבוה יותר מחברת הביטוח.
אולם כאבי ראש וצוואר אינם התופעות היחידות שעלולות להתרחש עקב פציעת צליפת השוט והפגיעה בצוואר עקב תאונת הדרכים, גם חוסר תחושה ביד עקב פגיעה עצבית יכולה להיות קשורה קשר ישיר לתאונה. על ידי שמירת מסמכים רפואיים שיכולים להוכיח את הקשר הישיר שבין פגיעת צליפת השוט ובין אובדן התחושה ביד, תוכלו להגביר את הסיכויים להצלחת התביעה שלכם.
אסטרטגיית תביעת חברת הביטוח
גם פגיעה קלה יחסית כגון צליפת שוט בתאונת דרכים עשויה לגרום לנזק לא קטן. לכן אם נפגעתם בתאונת דרכים והנכם סובלים מכאבים, מנזקים למערכת העצבים, או מכל פגיעה אחרת, חשוב כי תתייעצו עם עורך דין תאונות דרכים בקיא ומיומן. משרד עורכי הדין פייפר כהן מעמיד לרשותכם את טובי המומחים בתביעות עקב צליפת שוט מתאונת דרכים ומעניק ליווי, סיוע וייצוג משפטי מול חברות הביטוח בנושא. מאחורינו שלל הצלחות משפטיות שהניבו ללקוחותינו פיצויים משמעותיים ואנו בעלי מיומנות וניסיון כדי לספק לכם את התוצאה הטובה ביותר. לתיאום פגישת התייעצות, צרו עמנו קשר כבר עכשיו.