סחרחורות לאחר תאונות עבודה או תאונות דרכים שבה נגרמה פציעת וויפלש ( צליפת שוט ) בצוואר אינן נדירות כלל. הן יכולות להגרם בשל היווצרות קריסטלים בנוזל האיזון הנמצא באוזן, מצב הנקרא גם ורטיגו בשל תחושת הסחרור ואובדן היציבות שחש הסובל מהם, ויכולה להיות לכך גם סיבה נוספת, של פציעת ראש או פגיעה באוזן התיכונה שלא התגלתה שמקורה באותה התאונה. לכן חשוב כל כך לאחר תאונות דרכים לבצע בדיקות מקיפות לזיהוי כל הנזק שנגרם לנפגע.
הסחרחורות אינן חייבות להתבטא מיד לאחר התאונה, ויש רבים המתחילים לסבול מהן דווקא כשכבר החלימו מפציעתם. אולם במידה והן הופיעו, יש לעדכן את חברת הביטוח על מנת להגדיל את גובה פיצוי לנפגע תאונת עבודה שקיבלתם ו / או למוסד לביטוח לאומי על מנת לדרוש קבלת אחוזי נכות נוספים.
כיצד משפיעה הסחרחורת על איכות חייו של האדם?
אף על פי שרבים ירימו גבה בפליאה ויגידו כי סחרחורת אינה דבר כה נורא בהשוואה למקרים קשים ואיומים כמו שבירת עצמות או נקיעת מפרקים. אכן נכון הדבר שהכל יחסי, אולם גם סחרחורת אשר נגרמת כתוצאה מתאונת עבודה או תאונת דרכים עלולה לגרום לסבל בל יתואר לסובל ממנה. שוו בנפשכם כי בכל פעם שאתם קמים לעמידה העולם כולו חג סביבכם ואין לכם אחיזה, וגם כאשר אתם שוכבים במיטתכם בביטחה אתם חשים כספנים בלב ים סוער ואין לכם מרגוע אפילו לא לדקה אחת. סחרחורת עלולה לגרום לסובל ממנה ליפול ולהיפצע, היא מקשה עליו את ההליכה, מונעת ממנו לעסוק בפעילות ספורטיבית מחשש שיאבד את שיווי המשקל, מסכנת אותו בזמן נהיגה ומאלצת אותו להסתייע באדם נוסף אפילו כדי לקום לקחת דבר מה מן המטבח. כך שלא מדובר על סחרחורת זמנית התוקפת אדם כשהוא קם מהר מדי ונפסקת כאשר הוא מתייצב מעט, אלא נמשכת דקות ארוכות ומסכנת את חייו בנפילה.
כיצד משפיעה הסחרחורת על קבלת הפיצויים או קביעת אחוזי הנכות?
סחרחורת יכולה להשפיע על קבלת הפיצויים ועל קביעת שיעור הנכות על ידי הצגת הנתונים הבאים:
1. חומרת השפעת הסחרחורת על איכות החיים – על הנפגע להציג בפני ועדה רפואית כיצד הסחרחורת משפיעה על איכות חייו, יכולתו לתפקד ולפרנס את עצמו ואת משפחתו. ישנם נפגעים אשר אינם יכולים לתפקד ללא עזרת אדם נוסף, אחרת הם בסכנת נפילה אשר תמיד מסכנת את חייו של אדם, וכאשר הוא מנסה להחלים מפציעה – על אחת כמה וכמה. לכן חשוב לציין את הופעת הסחרחורות במהלך הגשת תביעות לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ולא להקל בהן ראש.
2. הוכחת הקשר בין הסחרחורת לתאונה – לעיתים, כאשר הסחרחורות מופיעות מספר שבועות ולעיתים גם מספר חודשים לאחר התאונה, רצוי מאד לפנות לרופא מומחה על מנת שיצביע על קשר סיבתי בין התאונה לבין הנזק וכי אין סיבה רפואית אחרת שיכולה לגרום לסחרחורת להופיע כך פתאום.
3. הצגת דרכי הטיפול בסחרחורת – רצוי גם להציג את הדרך שבה אתם מתמודדים עם הסחרחורת, האם אתם זקוקים להשגחה צמודה של אדם נוסף? האם אתם נזקקים לתרופות? לניתוח? לפרוצדורה רפואית כל שהיא? ככל שמצבכם חמור יותר ואתם תלויים יותר בעזרת הסביבה, כך תקבלו אחוזי נכות גבוהים יותר.
עו"ד אייל פייפר מדבר בסרטון על חשיבות המוכנות לקראת בדיקת המומחה לאחר תאונת דרכים:
נתונים מתוך ספר המבחנים הרפואיים של המוסד לביטוח לאומי
בטבלה זו תוכלו לראות דוגמאות לנזקים אורטופדיים ונוירולוגיים ואחוזי הנכות הנקבעים להם, אולם חשוב להדגיש כי אחוזי הנכות אמנם מתבססים על טבלה זו, אך בפועל משקפים גם את גובה השכר שלכם, הנזק שנגרם לתפקוד היומיומי שלכם, ועוד גורמים נוספים אשר משפיעים על קביעת אחוזי הנכות הסופיים:
עוצמת הפגיעה באיזור הוסטיבולרי ( החלק באוזן שאחראי על יציבה ) | אחוזי נכות |
קלה ( סחרחורות ובחילות ) | 10% |
בצורה בינונית ( חשש לנפילות, השגחה חלקית ) | 20% |
בצורה קשה ( נפילות מרובות, השגחה ברוב שעות היום ) | 40% |
בצורה חמורה ( עד כדי ריתוק למיטה והשגחה רצופה ) | 100% |
פגיעות נוספות כתוצאה מצליפת שוט
ניסטגמוס או פגיעה ברפלקסים פתלוגיים ייתכנו גם הם כתוצאה מצליפת שוט בשל הנזק שנגרם לאיזור הוסטיבולרי. ניסטגמוס הינו פגיעה עצבית הגורמת לתנועת עיניים לא רצונית ולקשיים להתמקדות באובייקט אחד. בנוסף תיתכן גם תסמונת MENIERE , טינטון וירידה בשמיעה ועוד תופעות בלתי נעימות אחרות עליהם תהיו זכאים לתוספת פיצוי בתאונת דרכים ולהעלאת אחוזי הנכות על ידי המוסד לביטוח לאומי.
במידה וגם אתם סובלים מסחרחורות קשות לאחר תאונת דרכים ופציעת 'צליפת שוט' או כל בעיה אחרת באיזור הוסטיבולרי, אל תהססו לפנות אל עו"ד תאונות דרכים אייל פייפר ולזכות בפיצויים שמגיעים לכם ולקבוע את אחוזי הנכות להם אתם זכאים!
פציעות ויפלאש עלולות לגרום לפגיעה באיזור הוסטיבולארי הנמצא בתוך האוזן התיכונה ולהופעת קריסטלים אשר גורמים לתופעה בשם 'ורטיגו', אך המקור לסחרחורות עשוי להיות גם בפגיעת ראש שלא אובחנה כראוי. במידה וגם אתם סובלים מסחרחורות לאחר תאונת דרכים, חשוב מאד להבדק ולבחון את כל האפשרויות ולטפל בבעיה באופן מקצועי ונכון.
המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח מכירות בתופעת הסחרחורות לאחר פגיעת ויפלאש. אחוזי הנכות או הפיצוי המגיע לכם ייקבעו לאחר שתציגו את היקף ההשפעה שיש לסחרחורת על התפקוד היומיומי שלכם, על יכולתכם לפרנס את משפחתיכם ואיכות חייכם. ישנם מקרים שבהם אדם הסובל מסחרחורת אינו מסוגל כלל לקום מן המיטה ולהתהלך בתוך ביתו ללא עזרה, אחרים נאלצים לוותר על פעילות ספוטיבית אהובה או להפסיק לנהוג, ורבים נוספים סובלים קשות מאי יציבות ומחשש מתמיד מנפילה.
עורך דין בקיא ומנוסה בתחום תאונות הדרכים יכול לעזור לכם להוסיף גם את ההיבט של הסחרחורות לתביעת הפיצויים שלכם או הגשת הבקשה לקביעת אחוזי נכות, לייצג אתכם בועדות הרפואיות השונות ולתאר את השפעת הסחרחורות על החיים שלכם לאחר התאונה. בדרך זו תוכלו למצות את הזכויות שלכם ולהגיע לתוצאות הטובות ביותר עבורכם. ניתן לעשות זאת גם בתביעה חדשה וגם במקרה שהסחרחורות הופיעו לאחר שכבר נקצבו לכם אחוזי נכות או שקיבלתם את הפיצוי על מנת לעדכנם.
גם אם נדחיתם על ידי המוסד לביטוח לאומי, זה לא סוף פסוק. באמצעות עורך דין בקיא ומנוסה בתחום תוכלו להגיש עירעור על ההחלטה, או להגיש את הבקשה מחדש, וזאת לאחר בניית תיק רפואי מקיף וממצה, ייצוג שלכם בועדה הרפואית ומאבק בלתי מתפשר עד אשר תקבלו את המגיע לכם על פי חוק ובזכות ולא בחסד.