שבר באגן או בעצם הירך הינן אחת מן הפציעות הקשות ביותר לשיקום והחלמה. תפקידו של האגן הינו לאזן את גופנו כאשר אנו נמצאים בתנועה ולאפשר לנו להתנועע בקלות ממקום למקום לרבות מעבר משכיבה או ישיבה לקימה. עצם הירך מסייעת לשאת את משקל הגוף בזמן שאנו נמצאים בתנועה ולאפשר לנו תנועות מורכבות כגון עלייה במדרגות, רכיבה על אופניים, לרוץ ולאזן את עצמנו בזמן שאנו מבצעים תרגילי ספורט. לכן, שבר באגן או בירך פוגעים קשות ביכולתו של האדם לנוע, לעבור ממצב של שכיבה או ישיבה לקימה ולהיפך, ולנהל אורח חיים ספורטיבי ובריא. הסיבות לכך שקשה כל כך להחלים מן הפציעה היא משום שהן האגן והן עצם הירך נושאות את כל משקל הגוף כאשר האדם נמצא בתנועה, ולכן כל שבר ישן נמצא תחת לחץ כבד, מכאיב ומפריע בזמן התנועה. למרבה הצער, במקרים רבים מבוגרים רבים כמו גם אנשים צעירים אשר אירתע מזלם לשבור את עצם הירך או האגן בתאונת דרכים לא ישובו לעולם לתפקד כפי שתפקדו בעבר, ובמקרים קשים במיוחד, גם עשויים לאבד את היכולת ללכת ואפילו לקום לבד מן המיטה. מן הסיבה הזו, אנשים רבים אשר נפצעים באגן או בירך עשויים לקבל אחוזי נכות משמעותיים במוסד לביטוח לאומי ובמקרים קיצוניים אף לקבל הכרה כסיעודיים.
שבר בירך או באגן כתוצאה מתאונת עבודה או תאונת דרכים
במידה ועקב פציעה בעבודה או תאונת דרכים שעברתם נותרתם עם נזקים קבועים ומשמעותיים בשל שבר באגן או בירך, חשוב לפנות אל המוסד לביטוח הלאומי וחברות הביטוח השונות על מנת למצות את הזכויות שלכם. תחילה מומלץ לעבור ועדה רפואית אשר תקבע את אחוזי הנכות שלכם ואשר על פי הם ייגזרו הזכויות שלכם לרבות מענק חד פעמי, קצבה והטבות שונות. במקביל, חברות הביטוח יכולות לפצות אתכם על אובדן כושר עבודה בשל תאונת דרכים או תאונת העבודה שעברתם אשר לאחריה כבר אינכם יכולים לתפקד כפי שעשיתם בעבר.
המקרה של רוחמה
רוחמה, בת 32, אמא לארבעה ילדים ומנהלת משק בית, נסעה ברכבה כאשר רכב שהגיע ממול נכנס בה חזיתית. הפגיעה ברוחמה היתה קשה מאד. היא נפגעה פגיעה רב מערכתית שכללה שברים באגן, בירכיים, בגב ובראש. לאחר התאונה רוחמה התקשתה ללכת ולבצע את מלאכות הבית השונות.
בעזרתנו, פנתה רוחמה למוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל אחוזי נכות ונקבעו לה 17%.
המקרה של מיכאל
מיכאל, איש תחזוקה בן 49, נפגע בתאונת עבודה וסבל משברים מרובים באגן ובשתי ירכיו. כתוצאה מכך נזקק לשיקום ממושך אשר גם לאחריו לא יכול היה להמשיך לעבוד בעבודתו שדרשה מאמצים פיזיים רבים. מיכאל התקשה ללכת ולעמוד זמן רב, סבל מכאבים כרוניים ומקושי משמעותי לעבור מישיבה ושכיבה לקימה. בנוסף, טען מיכאל שטרם הפגיעה היה מיועד לקידום בתפקידו לתפקיד ניהולי, ועתה בשל התאונה הקידום נמנע ממנו. בעזרת משרדנו הוא פנה לקבל פיצוי מביטוח לאומי על רקע תאונת עבודה והוכר כנפגע תאונת עבודה עם 19% נכות.
בכל מקרה של תאונת דרכים או תאונת עבודה אשר בה נפגע האגן או עצם הירך, חשוב להתייעץ תחילה עם עו"ד תאונות עבודה!