פטור מס הכנסה נכות רפואית – על מנת להגיע לפטור מס הכנסה עקב נכות רפואית, על החולה להגיע לנכות רפואית משוקללת של 90%.
ישנם מחלות ספציפיות שמעלות את הסיכויים להגיע לפטור ממס הכנסה, כמו מחלות לב, פגיעות ראש קשות, מחלת סכרת, מחלות לב ועוד. לכן הכלל הראשון לבדוק אם יש את המחלות עם הסיכויים הגבוהים להגיע לפטור. לכן אם יש מחלות לב עם סבוכים, תפקוד לב לקוי, מחלות מסוג זה מעלות את הסיכוי להגיע לפטור ממס הכנסה (פטור ממס הכנסה נכות רפואית).
סוכרת ופטור ממס הכנסה
בעבר מחלת סכרת עם טיפה סבוכים הייתה מחלה שקרבה את החולה לפטור ממס הכנסה. אולם כיום אחוזי הנכות על מחלת הסכרת פחתו, ועל מנת להגיע לפטור ממס הכנסה על בעיות של סכרת, יש להראות כי הסכרת אינה מאוזנת, קיימים התקפי היפו וישנם סבוכים שונים של מחלת הסכרת. כך או אחרת, עדיין שמי שחולה במחלת הסכרת והבעיות שלו לא מאוזנות, הדבר מגדיל את אחוזי הנכות.
מחלת פרקינסון
גם למחלה זו הוענקו אחוזי נכות גבוהים. לכן ככל שחמרת המחלה קשה יותר, כך הסיכוי להגיע לפטור ממס הכנסה גבוה יותר. מחלות שמשלבות פגיעת ראש קשה, או מחלות דמנטיות- גם מחלות אלו מגדילות את הסיכוי להגיע לפטור ממס הכנסה. כפי שראינו מחלות של פגיעת ראש קשה, עשויים לזכות את מי שחולה במחלה באחוזי נכות גבוהים ולהתקדם לכיוון פטור ממס הכנסה.
מחלות סרטן
אם רוצים לקבל אחוזי נכות גבוהים על מחלת הסרטן, יש להראות כי הבעיה לא מצליחה למצוא את הפתרון על ידי טיפולים כימותרפיים. לא אחת מחלות סרטן עם בעיות לא מאוזנות מצליחות לבסס אחוזי נכות גבוהים ובצירוף בעיות רפואיות נוספות החולה עשוי להגיע לפטור ממס הכנסה.
לסיכום, בנוגע לנושא פטור מס הכנסה נכות רפואית קיימים מחלות רפואית רבות שעשויות לזכות את החולה באחוזי נכות גבוהים, לכן מומלץ לבדוק את מידת חמרת המחלה ולראות מה הסיכויים להגדיל את אחוזי הנכות.