רבים מלקוחותינו שואלים אותנו מתי כדאי לתבוע תביעת נזקי גוף ומתי לא. התשובה על השאלה הזו הינה מעט מורכבת מאחר וכל מקרה הינו לגופו ואין מחירון אחיד לכולם. לכל נזק גוף יש השלכות שונות על הנפגע, על תפקודו היומיומי, על יכולתו להמשיך ולפרנס את משפחתו, על הדימוי העצמי שלו, על סיכוייו לנהל מערכות יחסים או להירשם ללימודים ועוד השלכות רבות ומגוונות. מן הסיבה הזו חשוב מאד להתייעץ עם עורך דין נזקי גוף על מנת להעריך את הסיכויים להצלחת התביעה, לשער את גובה הסכום אשר הינכם עשויים לקבל והאם המאמץ הינו כדאי. בדרך כלל, אם הפגיעה הינה מינורית בלבד ולא מפריעה לכם בתפקוד היומיומי או לשוב לעבודתכם, לא כדאי להוציא סכומי כסף נכבדים רק כדי לקבל במקסימום פיצוי קטן שלא יכסה את עלות התביעה. עם זאת, במידה ונגרם לכם נזק משמעותי אשר מונע מכם לשוב להיות מה שהייתם לפני הנזק, חשוב לפעול בכל דרך כדי למצות את הזכויות שלכם ולא לוותר גם אם הדרך ארוכה וקשה. להלן שני מקרים שמשרדנו נתקל בהם לאחרונה:
המקרה של יונה
יונה היה בן 35 כשנפל מסולם בעת שעבד כלוכד נחשים בביתו של לקוח. הנפילה שברה שתיים מאצבעותיו וגרמה לו למירמור וכעס רב מאחר וכל פעולה פשוטה הפכה מסובכת וקשה, החל מהגשת ספל קפה לפיו וכלה ברכיסת כפתורי החולצה. יונה פנה אלינו בבקשה להגיש תביעה אל ביטוח לאומי ולקבל הכרה בנכות, וגם לחברת הביטוח על אובדן כושר עבודה. שלחנו את יונה לרופא תעסוקתי וגם למומחה בכירורגיה אשר שניהם סיכמו בממצאיהם את אותה המסקנה – אצבעותיו של יונה מחלימות יפה, הנזק המתמשך הינו מינורי בלבד, ועם יקפיד על פיזיותרפיה ועל הנחיות הרופא שלו, הוא צפוי להחלים באופן מלא. הסברנו ליונה כי אין שום טעם להיכנס לתהליך מעבר למה שכבר קיבל מן המוסד לביטוח לאומי כדמי פציעה וכיסוי הוצאות רפואיות כנפגע תאונת עבודה, יונה הבין שתקופת ההחלמה תסתיים בסופו של דבר, וכי השיפור ביכולותיו לאחוז או להחזיק דבר מה בידיו תלוי רבות באימון ושיקום, ולאחריו והוא יוכל לחזור לשגרה.
המקרה של דנית
דנית היתה פקידה בבנק גדול כאשר במהלך יום גיבוש של החברה התנגש האוטובוס שבו נסעו היא וחבריה לעבודה ברכב פרטי. דנית ספגה מכה חזקה שריסקה את עצם המרפק. לאחר תקופת החלמה ממושכת הבינה דנית כי כל תזוזה קטנה של המרפק גורמת לה לכאבים עזים, עד שבימים מסויימים לא יכלה להשתמש בזרועה כלל. למרות בקשות חוזרות ונשנות של משפחתה לתבוע תביעת נזק גוף, סירבה דנית בטענה שהיא חוששת שאין בנזק שנגרם לה כדי להביא לפיצוי כל שהוא בתביעת תאונת דרכים. בסופו של דבר היא השתכנעה להתייעץ איתנו, ואנו שלחנו אותה לקבל חוות דעת רפואית מקיפה. הרופא שבדק אותה קבע שלדנית נגרם נזק בלתי הפיך למערכת העצבים בזרוע, וכי הכאב צפוי ללוות אותה למהלך כל חייה ככאב כרוני. הוא המליץ לה להגיש תביעה ואכן כך היא עשתה בעזרתנו אך בלי ציפיות גדולות. כפי שצפינו, חברת הביטוח לא מיהרה להשתכנע כי הנזק שנגרם לדנית אכן היה כה חמור, אך לאחר מאבק עיקש השגנו עבור דנית פיצוי שאיפשר לה למצוא עבודה בהיקף שעות נמוך הרבה יותר ושגם לא הצריך תנועות ידיים תכופות כל כך כמו במקצוע הפקידות שעסקה בו בעבר, וכמו כן איפשר לה לעבור טיפול בשיטות מתקדמות להפחתת הכאב וניהולו בצורה יעילה וטובה יותר.
מן הסיבה הזו, חשוב תמיד לפנות אל עורך דין נזקי גוף על מנת לשקול באופן מקצועי ונכון האם כדאי להגיש תביעה אל ביטוח לאומי או חברות הביטוח, להעריך את סיכויי הצלחת התביעה ואת השלבים השונים בתהליך שאתם צפויים לעבור.
במידה וגם אתם נפגעתם ונפצעתם ואתם מתלבטים האם להגיש תביעה או לא, פנו עוד היום אל עורך דין נזקי גוף אשר יש לו את הכלים ואת הנסיון להעריך את כדאיות התביעה, את סיכויי הצלחתה ואת השלבים השונים בתהליך כדי שתוכלו לקבל תמונה ברורה ומדוייקת יותר, ולהחליט האם ללכת עד הסוף ולקבל פיצוי הולם על נזקי הגוף שלכם, או להתמקד בהבראה ובשיקום עד להחלמה מלאה ללא מאבקים מיותרים.