נפגעתם בראשכם? ייתכן שאתם זכאים לפיצויים
פגיעה בראש או בצוואר, בין אם בתאונת דרכים או בתאונת עבודה, עלולה להיות בעלת השלכות בריאותיות רבות. עו"ד מומחה בתאונות עבודה ותאונות דרכים יוכל לסייע לכם במיצוי זכויותיכם!
מהי פגיעת ראש?
פגיעת ראש היא מצב שבו נגרמת חבלה לראש. מדובר באחת הפגיעות המסוכנות ביותר, כאשר הסיכוי של אדם ממוצע לסבול מפגיעה בראשו עומדת על 0.3% (מתוך ערך פגיעת ראש באתר ויקיפדיה). פגיעת ראש עלולה להתרחש כתוצאה מתאונת דרכים, במהלך יום העבודה (דבר שיגדיר את הפגיעה כתאונת עבודה) ואת בבית או במרחב הציבורי. קיימים מגוון סוגים של פגיעות ראש, חלקן הינן קלות ביותר ואחרות חמורות, שעלולות להיות בעלות השלכות הרסניות ליכולת תפקודו של אדם בשגרה, ואף להשליך על התפקוד המוחי. במאמר זה נדון בפגיעות הראש האפשריות, בתסמינים של כל פגיעה ואפשרויות העומדות בפניי נפגעי פגיעת ראש בתאונות דרכים או לחלופין פגיעת ראש בתאונות עבודה.
חבלת ראש
מדובר למעשה בחבלה הנגרמת באיברי הפנים, בקרקפת ובגולגולת ובעצמות הגולגולות, אך ללא השלכה על התפקוד המוחי. חבלות ראש מסוג זה עלולות להוביל לדימום פנימי בראש ולמגוון תסמינים לאחר חבלת ראש, ביניהם:
- כאבי ראש חזקים
- כאבים מאחורי העיניים
- פגיעה בשמיעה
- פגיעה בראייה
- סחרחורות
- טנטון (מצב שבו אדם שומע צלילים שאין להם מקור חיצוני)
נפגעים רבים שחוו חבלה בראשם, נאלצים להעדר מעבודתם ולכן ישנה פגיעה בעבודה במשך ימים ואף שבועות, כיוון שתסמינים אלו אינם מאפשרים להם לעבוד ולחזור לשגרת חייהם.
פגיעה מוחית
פגיעה בראש עלולה להוביל לנזק מוחי. הנזק המוחי השכיח ביותר בתאונות דרכים הינו זעזוע מוח, וכאשר מדובר בזעזוע בדרגה קלה, התסמינים חולפים לרוב מעצמם תוך זמן קצר. לזעזוע מוח קל עד בינוני נלווים לרוב התסמינים הבאים:
- בלבול וסחרחורת
- בעיות נוירולוגיות
- בעיות ריכוז
- אבדן זיכרון
- בעיות בדיבור או איטיות בדיבור
שימו לב! השפעותיו של נזק מוחי עלולות להופיע מספר ימים ואף שבועות לאחר הפגיעה. במידה ונפגעתם בראשכם ואתם סובלים מאחד או יותר מהתסמינים המוזכרים לעיל, יש לפנות באופן מידי לקבלת אבחון וטיפול רפואי. אין ספק כי לזעזוע מוח השפעה רבה על יכולת התפקוד של הנפגע. במקרים חמורים עלול אף להיגרם נזק מוחי שאינו הפיך, והשלכותיו ילוו את הנפגע לכל אורך המשך חייו.
פגיעת צוואר (צליפת שוט)
צליפת שוט בתאונת דרכים הינה אחת הפגיעות השכיחות ביותר בקרב נפגעי תאונות דרכים, והיא נגרמה כתוצאה מתזוזה עזה ובלתי מבוקרת את הצוואר לפנים ולאחור. תסמיני הפגיעה כוללים בין היתר:
- כאבים חזקים בצוואר או בעורף
- נוקשות שרירים באזור הצוואר
- הגבלת תנועה בצוואר
צליפת שוט עלולה להוביל לפגיעה בשרירים, בגידים, בחוליות ובעצבים שבאזור הצוואר.
פגיעה נפשית
אולי תופתעו, אך חבלה בראש עלולה לא פעם להוביל לפגיעה נפשית, שתופיע כחלק מהפגיעה הפיזית שנגרמה למוח או בעקבות מעורבותו של הנפגע באירוע שהיה טראומתי עבורו (ובייחוד כאשר מדובר בתאונת דרכים). בין הפגיעות הנפשיות השכיחות בעקבות תאונות דרכים ניתן למנות דיכאון, חרדה ופוסט טראומה ועלולים להוביל לפגיעה נפשית בעבודה ואף לנכות נפשית זמנית. במקרים שהנפגע חש באחד מהתסמינים הבאים של פגיעה נפשית, חשוב להתייעץ עם עורך דין לתביעות עוגמת נפש. אלו הם התסמינים האפשריים של פגיעה נפשית:
- מצבי רוח קיצוניים
- מחשבות טורדניות
- קשיי שינה או 'סיוטים' בשכיחות גבוהה מבעבר
- התנהגויות שאינן אופייניות
לעתים הפגיעה הנפשית הינה כה קשה, שהאדם הולך ומסתגר בתוך עצמו, מפסיד לתפקד, נעדר ממקום עבודתו ואף מתנתק מסביבתו וממשפחתו. בכל מצב שבו אתם או הקרובים לכם סובלים מאחד או יותר מתסמינים אלו בעקבות פגיעה בראש, יש לגשת לקבלת אבחון פסיכיאטרי בהקדם. במקרים אלו קיימת אפשרות להגיש תביעת נכות נפשית זמנית במוסד לביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה זמני על רקע נפשי ולהגיש תביעה למעסיק על עוגמת נפש. במקרים מסוימים כמו נכה צהל על רקע נפשי, אחוזי נכות נפשית יכולים להגיע לגובה של 100%.
נפגעתי בראש, מה עליי לעשות?
במידה ונפגעתם בראשכם במהלך תאונת דרכים, והנכם סובלים מפגיעה בעלת השלכות על יכולת התפקוד היום-יומית שלכם, הנכם זכאים לתבוע את חברת הביטוח שבה מבוטח רכבכם (ביטוח חובה). נפגעי תאונת דרכים שואלים את עצמם לא פעם מה גובה הפיצויים שניתן לקבל בעקבות תאונת דרכים?
כיצד מחשבים פיצויי תאונת דרכים?
במידה ותאונת הדרכים קרתה בדרך לעבודה או בזמן העבודה, הנכם זכאים לתבוע את חברת הביטוח (כאשר הפגיעה התרחשה בתאונת דרכים במסגרת שעות העבודה), או את המוסד לביטוח לאומי. יודגש כי בכל מקרה של פגיעה בראש, יש לפנות באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי בבית החולים או בקהילה, ולהישאר במעקב רפואי בכל מצב של החמרה במצבכם. מעבר לחשיבות הדבר בשמירה על בריאותכם, התנהלות זו הינה חשובה ביותר בכל מצב שבו הנכם מעוניינים לתבוע את חברת הביטוח בגין תאונת הדרכים בה הייתם מעורבים.
החלטתם להגיש תביעה לחברת הביטוח או לביטוח הלאומי? אתם בשלב של לפני הגשת הטפסים לביטוח לאומי? אל תצאו לדרך ללא ליווי של עו"ד מנוסה בתחום
המגמה הקיימת כיום בקרב חברות הביטוח היא להדוף כמה שניתן מתשלום פיצויים המגיעים למבוטחים בגין הפגיעה שנגרמה להם והשלכותיה. לכן, דאגו שיהיה לצידכם עו"ד שהינו בעל ידע וניסיון בתביעות תאונות דרכים ותאונות עבודה, ויוכל לסייע לכם במיצוי זכויותיכם.
*המאמר אינו מחליף ייעוץ רפואי